Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland meldt weer ruim 8000 nieuwe coronabesmettingen

Duitsland meldt weer ruim 8000 nieuwe coronabesmettingen

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland is de afgelopen 24 uur weer opgelopen naar het niveau van een paar dagen eerder. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, registreerde woensdagochtend 8072 nieuwe besmettingen.

Dat is veel meer dan de 3379 gevallen van dinsdag en de 4535 gevallen van maandag. In het weekend meldde het RKI met 8616 gevallen op zondag en 10.485 nieuwe besmettingen op zaterdag wel net zulke hoge aantallen.

Het totale aantal coronagevallen in Duitsland staat op 2.299.996. De afgelopen 24 uur liep het Duitse dodental door corona met 813 op tot 62.969.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Artsen Navalni willen dat hij meteen stopt met hongerstaking

MOSKOU (ANP/AFP) - Eigen artsen van de gedetineerde Russische oppositieleider Aleksej Navalni hebben hem dringend aangeraden onmiddellijk te stoppen met zijn hongerstaking. De Kremlin-criticus weigert sinds 31 maart voedsel uit protest tegen zijn behandeling in een strafkamp.

2 uur geleden
Meer trombosegevallen na AstraZeneca-vaccin in VK

LONDEN (ANP/RTR) - In het Verenigd Koninkrijk zijn in totaal 168 gevallen van ernstige bloedproppen vastgesteld bij mensen die het AstraZeneca-vaccin hadden gekregen. Het gaat omgerekend om bijna 8 gevallen per miljoen toegediende doses.

2 uur geleden
Frankrijk versoepelt reisbeperkingen vanaf 3 mei

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk versoepelt wat coronamaatregelen vanaf 3 mei. Inwoners mogen vanaf die dag weer op reis in het land zelf. Mogelijk kunnen midden mei ook weer meer zaken open, als de omstandigheden dat toelaten.

3 uur geleden
Poetin nodigt Oekraïense president uit in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski uitgenodigd voor gesprekken in Moskou, wanneer het hem uitkomt. Zelenski had Poetin een dag eerder uitgenodigd om te praten over de oorlog in het oosten van Oekraïne. De voorkeur van het Oekraïense staatshoofd ging daarbij uit naar een ontmoeting in de Donbass-regio waar de oorlog woedt.

4 uur geleden
Amerikaanse president gaat moord op Armeniërs genocide noemen

WASHINGTON (ANP/AFP) - President Joe Biden gaat als eerste Amerikaanse leider de moord op 1,5 miljoen Armeniërs ruim een eeuw geleden erkennen als genocide. Hij tart hiermee NAVO-bondgenoot Turkije, melden Amerikaanse media. De regering in Ankara stelt dat er Armeense slachtoffers waren tijdens de Eerste Wereldoorlog in het toenmalige Ottomaanse Rijk, maar dat het geen volkenmoord was.

5 uur geleden
Eerste coronavaccins  gearriveerd in Syrië

DAMASCUS (ANP) - Syrië heeft de eerste coronavaccins geleverd gekregen. Het door oorlog verscheurde land kreeg donderdag 256.800 doses via het Covax-programma, dat armere landen voorziet van vaccins. De komende weken worden nieuwe partijen verwacht.

5 uur geleden
Ierland: Brussel sleept AstraZeneca voor de rechter

DUBLIN/BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Commissie spant inderdaad een rechtszaak aan tegen vaccinmaker AstraZeneca, zegt de Ierse minister van Volksgezondheid. De commissie zelf houdt het er nog op dat het besluit daarover nog niet is gevallen.

6 uur geleden