Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland in Hamburg moeizaam langs Roemenië

Duitsland in Hamburg moeizaam langs Roemenië

HAMBURG (ANP) - Duitsland heeft in poule J van de WK-kwalificatie de koppositie verstevigd. De ploeg van bondscoach Hansi Flick won in Hamburg moeizaam van Roemenië (2-1). Concurrent Armenië speelde met 1-1 gelijk in IJsland. Daardoor staat Duitsland nu 6 punten los van Armenië en Noord-Macedonië, dat met 4-0 won van Liechtenstein.

Duitsland had op 28 maart van dit jaar, toen nog onder bondscoach Joachim Löw, de uitwedstrijd tegen Roemenië met 1-0 gewonnen. Drie dagen later verloor de Duitse ploeg in Duisburg van Noord-Macedonië (1-2).

Bij Duitsland ontbrak doelman Manuel Neuer in Hamburg. De 35-jarige aanvoerder was niet fit. Marc-André ter Stegen was zijn vervanger. Hij werd al in de 9e minuut gepasseerd door Ianis Hagi: 0-1. Duitsland keek daarna relatief lang tegen deze achterstand aan. In de 52e minuut bracht Serge Gnabry de gelijkmaker op zijn naam. Thomas Müller tekende in de 81e minuut voor de winnende treffer.

Duitsland speelt maandag uit tegen Noord-Macedonië.

In Groep H won Rusland met 1-0 van Slowakije en was Kroatië met 3-0 te sterk voor Cyprus. Zowel Kroatië als Rusland staat na zeven duels op 16 punten.

Meer uit Voetbal

Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

42 minuten geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

1 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

2 uur geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

3 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

4 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

6 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

6 uur geleden