Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland boekt 760 miljoen winst op verkoop belang in Lufthansa

Duitsland boekt 760 miljoen winst op verkoop belang in Lufthansa

FRANKFURT (ANP/BLOOMBER) - Duitsland heeft een winst behaald van 760 miljoen euro op de verkoop van een belang in de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Het gaat om een belang van 9,92 procent waarvoor de Duitse staat 1,07 miljard euro heeft ontvangen. Eerder was voor het belang 306 miljoen euro betaald, waarmee onder de streep de forse winst overblijft.

Het belang was namens Duitsland in handen van het nationale stabilisatiefonds WSF. Institutionele beleggers hebben het aandelenpakket van bijna 10 procent overgenomen. Mogelijk was Klaus-Michael Kuehne, de rijkste man van Duitsland, een van de kopers. Hij zei eerder dat hij zijn aandelenpakket in de grootste luchtvaartmaatschappij wil uitbreiden.

Met de verkoop heeft de Duitse staat zich volledig teruggetrokken uit de luchtvaartmaatschappij. De verwerving van de aandelen was onderdeel van overheidssteun die Lufthansa kreeg tijdens de lockdowns wegens corona, toen geen vliegverkeer mogelijk was. In totaal schoot Duitsland te hulp met 9 miljard euro. Lufthansa had uiteindelijk niet al dat geld nodig om overeind te blijven. Vorig jaar november had Lufthansa alle steun terugbetaald.

Lufthansa maakte maandag bekend dat afspraken over een nieuwe cao zijn afgerond. Piloten krijgen er, in twee stappen, 980 euro aan basissalaris bij. Bonden committeerden zich eraan dat er tot 30 juni 2023 geen stakingen zijn.

Meer uit Financieel

Recordaantal gasten in hotels, campings en vakantiehuisjes

DEN HAAG (ANP) - Het aantal gasten in Nederlandse hotels, campings en vakantiehuisjes is vorig jaar naar een recordniveau gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om 49,7 miljoen gasten, wat een stijging van ruim 8 procent is vergeleken met een jaar eerder.

1 uur geleden
Recordaantal gasten in hotels, campings en vakantiehuisjes

DEN HAAG (ANP) - Het aantal gasten in Nederlandse hotels, campings en vakantiehuisjes is vorig jaar naar een recordniveau gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om 49,7 miljoen gasten, wat een stijging van ruim 8 procent is vergeleken met een jaar eerder.

1 uur geleden
Opmars bitcoin stuwt beurswaarde cryptobedrijven op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Cryptobedrijven met een notering op Wall Street hebben hun beurswaarde flink zien stijgen maandag. Zo steeg cryptobeurs Coinbase 16,8 procent en werden cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms respectievelijk 21,7 procent en 17 procent meer waard. De bedrijven profiteerden van een opmars van de bitcoin. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld steeg gedurende de handelsdag tot boven de 54.000 dollar.

3 uur geleden
EU-landen willen boer verder tegemoetkomen met soepelere subsidies

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet boeren nog verder tegemoetkomen, vinden de landbouwministers van de EU-landen. Ze dringen aan op het versoepelen van de voorwaarden voor landbouwsubsidies.

5 uur geleden
Microsoft kondigt samenwerking aan met Franse AI-start-up

REDMOND (ANP) - Techconcern Microsoft gaat een meerjarige samenwerking aan met de Franse start-up in kunstmatige intelligentie, Mistral AI. Dat meldt Microsoft op zijn website. Er worden geen financiële details bekendgemaakt. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times neemt het Amerikaanse bedrijf een klein belang in Mistral. De samenwerking tussen de twee bedrijven spitst zich toe op onder meer AI-onderzoek en -ontwikkeling.

6 uur geleden
Omstandigheden beursgang in Amsterdam zijn beter, zegt Euronext

AMSTERDAM (ANP) - De omstandigheden om een bedrijf naar de Amsterdamse beurs te brengen, zijn nu beter dan vorig jaar, meldt hoofd noteringen René van Vlerken van beursuitbater Euronext Amsterdam tijdens een persbijeenkomst. De sterk gestegen inflatie, hoge rentes en prijsschommelingen leidden vorig jaar nog tot veel onzekerheid bij beleggers en bedrijven. Nu zijn de economische ontwikkelingen volgens hem duidelijk aan het omslaan en dat zorgt voor betere omstandigheden voor een beursgang.

7 uur geleden
Boeren verlaten Brussel na uit de hand gelopen protest

BRUSSEL (ANP) - Boze boeren die in Brussel wegen blokkeerden en door politiekordons probeerden te breken, verlaten de Belgische hoofdstad. Nu de vergadering van Europese landbouwministers over tegemoetkomingen aan de boeren is afgelopen, keren de eerste actievoerders terug naar huis.

8 uur geleden