Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland: 12.000 nieuwe coronabesmettingen, 165.000 inentingen

Duitsland: 12.000 nieuwe coronabesmettingen, 165.000 inentingen

BERLIJN (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben 12.690 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Ook zijn in 24 uur tijd zeker 336 sterfgevallen gemeld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI) zaterdag. Het aantal mensen dat is gevaccineerd tegen het virus, stond vrijdagmiddag op 165.575. Dat waren er 31.846 meer dan een dag eerder.

De stijging van het dodental ligt lager dan de afgelopen dagen. Zo maakten de autoriteiten op 30 december nog melding van de dood van 1129 coronapatiënten, het hoogste aantal tot dusver. Die schommeling in de cijfers kan volgens Duitse media te maken hebben met de feestdagen. Zo lag het aantal coronatesten dat is afgenomen mogelijk lager rond de jaarwisseling. Ook hebben mogelijk nog niet alle instanties de laatste coronacijfers doorgeven.

Duitsland begon eind december met vaccineren en gebruikt zoals andere EU-lidstaten het coronavaccin van Pfizer en BioNtech. Er worden onder meer bewoners van verpleeghuizen ingeënt. Ook kunnen mensen vanwege hun werk in aanmerking komen voor een vaccinatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om medisch personeel en mensen die werken in de ouderenzorg.

In totaal zijn in Duitsland zijn 33.960 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Er zijn ruim 1,7 miljoen coronagevallen geregistreerd.

Meer uit Buitenland

EU-toetredingsoverleg Oekraïne kan van start na draai Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne kan 25 juni officieel beginnen aan de lange weg naar het EU-lidmaatschap. Hongarije verzette zich lang tegen de toetredingsonderhandelingen, maar heeft dat verzet gestaakt. Ook de onderhandelingen met Moldavië kunnen van start, meldt EU-voorzitter België.

13 minuten geleden
Poetin: 700.000 soldaten vechten in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - Volgens de Russische president Vladimir Poetin vechten ongeveer 700.000 Russische soldaten in Oekraïne. Dat is aanzienlijk meer dan zes maanden geleden. Poetin had het toen over 617.000 soldaten.

26 minuten geleden
Prinses Catherine maakt vorderingen: goede en slechte dagen

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine maakt goede vorderingen met de behandeling tegen de kanker waaraan zij lijdt. Dat meldt de 42-jarige prinses van Wales vrijdag in een persoonlijke brief. Ook is de vrouw van prins William zaterdag aanwezig bij de militaire parade Trooping the Colour.

1 uur geleden
Linkse Franse partijencoalitie belooft afbraak beleid Macron

PARIJS (ANP) - Een coalitie van linkse partijen in Frankrijk die zich Volksfront noemt, heeft 150 maatregelen gepresenteerd die als "het programma van de breuk" zijn aangekondigd. De socialistische PS, de links-radicale la France insoumise (LFI), de Ecologische Europeanen en Groenen (EELV), de communistische PCF en de centrumlinkse Place Publique hekelen met het programma het beleid van president Emmanuel Macron.

5 uur geleden
NAVO eens over inschakelen alliantie voor steun Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De NAVO krijgt een coördinerende rol in de steun van de NAVO-landen aan Oekraïne. De 32 bondgenoten regelden de inzameling van wapens en militaire training van Oekraïners tot dusver zelf, maar willen daarvoor nu de machinerie van de alliantie inschakelen. Ze zijn het daarover eens geworden, zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg.

6 uur geleden
Poetin noemt voorwaarden voor vredesbesprekingen met Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft aan de vooravond van een top over vrede in Oekraïne zijn voorwaarden genoemd om de vredesbesprekingen te beginnen. Hij wil dat Oekraïne de ambitie opgeeft om bij de NAVO te gaan en dat het alle troepen terugtrekt uit de regio's Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk.

8 uur geleden
Oekraïne onderschept truck met tientallen die land ontvluchtten

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense grenswacht heeft een vrachtwagen onderschept met tientallen mannen die het land probeerden te ontvluchten. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten omdat ze kunnen worden opgeroepen om te vechten tegen de Russen.

9 uur geleden