Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsers steunen Wereldgezondheidsorganisatie in beraad met Trump

Duitsers steunen Wereldgezondheidsorganisatie in beraad met Trump

WASHINGTON/BERLIJN (ANP) - In een overleg met de Amerikaanse president Trump heeft Duitsland de belangrijke rol van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de strijd tegen de coronapandemie onderstreept. Trump vindt juist dat de WHO heeft gefaald en draaide daarom de geldkraan dicht.

Maar volgens bondskanselier Angela Merkel kan het coronavirus slechts worden overwonnen met een krachtige en gecoördineerde internationale aanpak. Ze sprak haar grote steun uit voor de WHO, meldt haar woordvoerder.

Merkel en Trump hadden een videoconferentie, samen met vijf andere leiders van de zeven grootste economieën ter wereld (Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Canada, Japan, de Verenigde Staten en Duitsland). Zij bogen zich opnieuw over de coronacrisis en spraken af nog meer samen te werken.

Gebrek aan transparantie

Volgens het Witte Huis ging een groot deel van het overleg "over het gebrek aan transparantie en chronisch wanbeheer van de pandemie door de WHO". De leiders riepen op tot een grondig proces van evaluatie en hervorming, aldus de woordvoering van Trump.

De G7-landen werden het in ieder geval eens over schuldenverlichting voor de armste landen in de wereld. Die ontwikkelingslanden mogen het aflossen van hun schulden aan andere landen tijdelijk onderbreken.

Meer uit Buitenland

Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar Rode Zee

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar de Rode Zee. Commandant Shahram Irani heeft dat bekendgemaakt, bericht persbureau Tasnim. De stap komt nu Iran rekening houdt met een mogelijke vergeldingsactie van Israël.

54 minuten geleden
Omstreden conservatieve bijeenkomst in Brussel gaat toch door

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De tweede en laatste dag van een bijeenkomst van rechtse politici in Brussel mag alsnog doorgaan. Dinsdag zei de burgemeester dat de bijeenkomst verboden werd en greep de politie in, maar de Belgische Raad van State oordeelde dat daar te weinig reden voor was.

1 uur geleden
Vliegverkeer Dubai ontregeld door noodweer, minstens één dode

DUBAI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het vliegverkeer naar Dubai is nog steeds ernstig ontregeld door de hevige regenval van dinsdag. Vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid. De luchthaven raadt reizigers af te vliegen, tenzij het "absoluut noodzakelijk" is. De stortregens hebben tot dusver aan ten minste één persoon het leven gekost.

2 uur geleden
Veiligheidsraad stemt donderdag over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De VN-Veiligheidsraad stemt donderdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van diplomatieke bronnen.

6 uur geleden
Roerig buitenland overschaduwt opnieuw 'economische' EU-top

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen buigen zich op een EU-top in Brussel over de versterking van de concurrentiepositie van Europa. Maar ze ontkomen er niet aan om ook opnieuw buitenlandse brandhaarden te bespreken.

7 uur geleden
VS plannen nieuwe sancties tegen raket- en droneprogramma Iran

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn van plan de komende dagen Iran nieuwe sancties op te leggen die het raket- en droneprogramma van dat land raken. De Amerikanen verwachten dat hun bondgenoten dit voorbeeld zullen volgen. Dat laat nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan weten in een verklaring.

9 uur geleden
500.000 artilleriegranaten voor Oekraïne dankzij Tsjechisch plan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Dankzij een Tsjechisch plan om munitie te leveren voor Oekraïne moeten er later dit jaar zeker een half miljoen artilleriegranaten worden geleverd. Twintig landen, waaronder Nederland, hebben zich bij het initiatief aangesloten om de munitie buiten Europa te kopen, zei de Tsjechische premier Petr Fiala dinsdag tijdens een bezoek aan Washington.

12 uur geleden