Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsers en Oostenrijkers in de rij voor coronaprik

Duitsers en Oostenrijkers in de rij voor coronaprik

BERLIJN/WENEN (ANP/RTR) - Duitsers en Oostenrijkers haasten zich om een coronavaccin te halen nu een inentingsbewijs op steeds meer plekken nodig is en het aantal besmettingen hard oploopt. Bij vaccinatiecentra staan rijen.

De twee landen hebben vergeleken met andere West-Europese landen een lage vaccinatiegraad en worden overrompeld door een nieuwe besmettingsgolf. In Oostenrijk is 65 procent van de bevolking ingeënt en in Duitsland 68.

In Oostenrijk en vooralsnog zeven Duitse deelstaten kunnen alleen gevaccineerden en mensen die zijn genezen van corona een toegangsbewijs krijgen voor bijvoorbeeld restaurants, kappers en sportevenementen, de zogenoemde 2G-regel.

300.000 boosters

In Duitsland werden dinsdag 436.000 prikken gezet, waarvan 300.000 boosters. Het gaat om het hoogste aantal in drie maanden. "Een teken dat veel burgers de noodzaak erkennen", aldus een regeringswoordvoerder. Maar het is nog niet genoeg, zei bondskanselier Merkel verwijzend naar de "dramatische" situatie.

In Oostenrijk is een lockdown afgekondigd voor de ongeveer 2 miljoen inwoners die niet (volledig) zijn gevaccineerd. In het Alpenland werden afgelopen week gemiddeld 73.000 vaccins per dag toegediend, bijna vier keer zoveel als in oktober. Wel gaat het in veel gevallen om boosterprikken.

Meer uit Buitenland

Alsnog zomertijd in verdeeld Libanon na verrassend uitstel

BEIROET (ANP/RTR) - Libanon gaat toch officieel over op de zomertijd na een verrassend uitstel. Waarnemend premier Najib Mikati maakte een ommezwaai. Deze moslim-politicus verschoof vorige week de invoering van de zomertijd naar 20 april als de islamitische vastenperiode ramadan afloopt, maar hij komt daar nu op terug. In heel Libanon wordt woensdagnacht alsnog de klok een uur vooruit gezet.

1 uur geleden
Comité aan de slag met complexe invulling klimaatschadefonds

NEW YORK (ANP) - Het internationale comité dat concrete voorstellen moet doen voor het op te richten fonds voor klimaatschade, is vanaf maandag voor het eerst bijeen. "Jullie zijn niet alleen hier om een fonds op te zetten, het gaat om iets veel groters: een reddingslijn voor kwetsbare mensen en plaatsen", gaf VN-klimaatchef Simon Stiell de leden mee bij de opening van de vergadering. Die wordt gehouden in het Egyptische Luxor.

1 uur geleden
Regering Netanyahu overleeft moties van wantrouwen van oppositie

JERUZALEM (ANP/RTR) - De oppositie in het Israëlische parlement gaat, in afwachting van de toespraak van premier Benjamin Netanyahu, gewoon door met het verzet tegen de hervormingen van de rechtsspraak door de regering. Oppositieleden hebben twee moties van wantrouwen ingediend tegen de regering, maar die zijn weggestemd door de coalitie. Die heeft een meerderheid in de Knesset, het Israëlisch parlement.

3 uur geleden
Israëlische vakcentrale roept op tot nationale staking

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische vakcentrale heeft opgeroepen tot een onmiddellijke landelijke staking vanwege de hervormingen van de rechtspraak. De leider van de nationale werknemersorganisatie Histadrut wil het land platleggen zodat premier Benjamin Netanyahu stopt met zijn plannen, die al weken tot massale protesten leiden in heel Israël.

5 uur geleden
Media: premier Israël stopt omstreden hervormingen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De rechtse Israëlische premier Benjamin Netanyahu stopt met de omstreden hervormingen op justitiegebied. Dat meldt de Israëlische publieke omroep, die rekening houdt met een opschorting van de plannen. Ook bronnen van de Likudpartij van Netanyahu uitten die verwachting. Netanyahu gaat naar verluidt maandag om 09.30 uur (Nederlandse tijd) een toespraak houden.

6 uur geleden
President Israël hamert op einde omstreden hervormingen

TEL AVIV (ANP/DPA) - De Israëlische president Herzog heeft na massale protesten de regering opgeroepen meteen te stoppen met de omstreden hervormingen op justitiegebied. Hij zei dat de veranderingen de eenheid van het Israëlische volk en daarmee de hele samenleving bedreigen.

7 uur geleden
Protesten in heel Israël na ontslag defensieminister

JERUZALEM (ANP) - Honderdduizenden Israëli's zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen het ontslag van defensieminister Yoav Gallant. Demonstranten blokkeren wegen en kruispunten op verschillende locaties in Israël uit protest tegen het besluit van premier Benjamin Netanyahu om Gallant te ontslaan, schrijft dagblad Haaretz. Het dagblad meldt dat volgens de politie op ruim 150 locaties demonstraties plaatsvinden.

10 uur geleden