Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsers en Oostenrijkers in de rij voor coronaprik

Duitsers en Oostenrijkers in de rij voor coronaprik

BERLIJN/WENEN (ANP/RTR) - Duitsers en Oostenrijkers haasten zich om een coronavaccin te halen nu een inentingsbewijs op steeds meer plekken nodig is en het aantal besmettingen hard oploopt. Bij vaccinatiecentra staan rijen.

De twee landen hebben vergeleken met andere West-Europese landen een lage vaccinatiegraad en worden overrompeld door een nieuwe besmettingsgolf. In Oostenrijk is 65 procent van de bevolking ingeënt en in Duitsland 68.

In Oostenrijk en vooralsnog zeven Duitse deelstaten kunnen alleen gevaccineerden en mensen die zijn genezen van corona een toegangsbewijs krijgen voor bijvoorbeeld restaurants, kappers en sportevenementen, de zogenoemde 2G-regel.

300.000 boosters

In Duitsland werden dinsdag 436.000 prikken gezet, waarvan 300.000 boosters. Het gaat om het hoogste aantal in drie maanden. "Een teken dat veel burgers de noodzaak erkennen", aldus een regeringswoordvoerder. Maar het is nog niet genoeg, zei bondskanselier Merkel verwijzend naar de "dramatische" situatie.

In Oostenrijk is een lockdown afgekondigd voor de ongeveer 2 miljoen inwoners die niet (volledig) zijn gevaccineerd. In het Alpenland werden afgelopen week gemiddeld 73.000 vaccins per dag toegediend, bijna vier keer zoveel als in oktober. Wel gaat het in veel gevallen om boosterprikken.

Meer uit Buitenland

Trump tegen krant: eigenlijk had ik dood moeten zijn

NEW YORK (ANP) - Donald Trump heeft in een gesprek met de New York Post zondag gezegd dat hij "er nu niet had mogen zijn, ik werd geacht dood te zijn"'. Hij noemt de moordaanslag "een heel surrealistische ervaring". Op de 78-jarige Republikeinse presidentskandidaat werd tijdens een campagnebijeenkomst ten noorden van Pittsburgh zaterdag een moordaanslag gepleegd. Hij raakte aan het rechteroor lichtgewond. Een toeschouwer werd gedood en twee anderen raakten gewond. "Door geluk of dankzij God, velen zeggen door God, ben ik er nog steeds."

38 minuten geleden
Oud-president van Peru wil in 2026 meedoen aan verkiezingen

LIMA (ANP/AFP) - De Peruaanse oud-president Alberto Fujimori zal meedoen aan de verkiezingen in Peru in 2026. Dit heeft zijn dochter zondag bekendgemaakt. "Mijn vader en ik hebben gepraat en samen beslist dat hij de presidentskandidaat zal worden", vertelde Keiko Fujimori. Zij staat aan het hoofd van een rechts-populistische partij in het Zuid-Amerikaanse land.

4 uur geleden
Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

5 uur geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

7 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

8 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

9 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

10 uur geleden