Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse zakenman krijgt boete van half miljoen van AFM

Duitse zakenman krijgt boete van half miljoen van AFM

AMSTERDAM (ANP) - De Duitse zakenman Lars Windhorst, investeerder in onder meer lingerie- en badkledingmerk La Perla, heeft een boete van een half miljoen euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de Nederlandse toezichthouder heeft Windhorst verzuimd om de verkoop van een belangrijk aandelenbelang direct af te melden.

Het gaat om een deelneming van ruim 93 procent in Fyber, een Duitse start-up op gebied van slimme, mobiele advertenties. Windhorst verkocht het belang in mei 2021 in een deal die werd gewaardeerd op zo'n half miljard euro. Volgens de AFM had hij de transactie onmiddellijk moeten melden, maar heeft hij dit niet gedaan. Sterker nog, de financiële waakhond kwam meerdere malen met een aanmaning, maar daar ging hij niet op in. Uiteindelijk heeft de AFM de afmelding begin 2021 zelf maar doorgevoerd.

Windhorsts belang in Fyber liep deels via de Nederlandse houdstermaatschappij Tennor Holding, vandaar dat de AFM op de handelswijze van Windhorst toezag. De AFM benadrukt in een verklaring dat de verplichte meldingen belangrijk zijn. Ze zijn onder meer bedoeld om transparantie en een gelijk speelveld op de financiële markten te bevorderen. Op basis van deze informatie kunnen beleggers zich een beter oordeel vormen over het bedrijf, aldus de AFM.

De ondernemer, die eerder ook bekendheid verwierf door zijn investeringen in de Berlijnse voetbalclub Hertha BSC, riskeerde voor het overtreden van de meldingsplicht eigenlijk een boete van 5 miljoen euro. Maar de toezichthouder heeft het bedrag verlaagd tot een half miljoen. Dat komt omdat het volgens de AFM een "eenmalige overtreding" betrof. Ook lijken de gevolgen van zijn overtreding in de ogen van de waakhond beperkt gebleven.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

11 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

14 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

17 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

18 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden