Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse wielrenner Kämna in ziekenhuis na ongeval tijdens training

Duitse wielrenner Kämna in ziekenhuis na ongeval tijdens training

SANTA CRUZ (ANP/BELGA) - Wielrenner Lennard Kämna is woensdag betrokken geraakt bij een ongeval tijdens een training in Tenerife, zo meldt zijn ploeg Bora-hansgrohe via sociale media. De 27-jarige Duitser is opgenomen in het ziekenhuis.

"Vandaag werden we helaas weer herinnerd aan het feit hoe gevaarlijk onze sport kan zijn", aldus de Duitse WorldTour-formatie. "Kämna is vandaag betrokken geraakt bij een verkeersongeval tijdens een trainingsrit op Tenerife. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis voor verder onderzoek. Meer details volgen zo snel mogelijk."

De Duitser bereidde zich op Tenerife voor op zijn grote doelen dit seizoen: de Giro d'Italia (4 tot en met 26 mei) en de Tour de France (29 juni tot en met 21 juli). In aanloop naar de Italiaanse wielerronde zou hij ook deelnemen aan de Tour of the Alps (15 tot 19 april).

Kämna is een klimmer pur sang en won op zijn 27e al in alle drie grote rondes een etappe. In de Ronde van Italië eindigde hij ook als negende in het algemeen klassement, tot dusver zijn enige top 10-notering in het eindklassement van een grote ronde.

Meer uit Sport

Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

34 minuten geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

35 minuten geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

38 minuten geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

5 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

6 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

8 uur geleden
Vollering neemt leiding in Vuelta over van Vos na ritzege

JACA (ANP) - Demi Vollering heeft de vijfde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. Het was een rit van Huesca naar Jaca met een aankomst bovenop de Alto del Fuerte Rapitán, een klim van de tweede categorie. De kopvrouw van SD Worx-Protime nam meteen ook de leiderstrui over van haar landgenote Marianne Vos.

9 uur geleden