Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse werkloosheid verder omhoog door crisis

Duitse werkloosheid verder omhoog door crisis

NEURENBERG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder toegenomen vanwege de coronacrisis, al viel de stijging van het aantal werklozen veel minder sterk uit dan een maand eerder. Volgens het Duitse federale arbeidsbureau steeg in juni het aantal werklozen met 69.000 tot ruim 2,94 miljoen. In mei was nog sprake van een toename met een herziene 237.000 werklozen.

Het Duitse werkloosheidspercentage steeg naar 6,4 procent van 6,3 procent in mei. Dat is het hoogste niveau in bijna vijf jaar. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. Economen hadden in doorsnee op een aanwas van het aantal werklozen in de grootste economie van Europa met 120.000 en een percentage van 6,5 procent gerekend.

Het arbeidsbureau stelt dat de stijging van de werkloosheid wordt afgeremd door de steunmaatregelen van de Duitse overheid zoals werktijdverkorting.

'Krimp van 6,7 procent dit jaar'

Het gerenommeerde Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo liet weten dat de economie van Duitsland in de tweede helft waarschijnlijk stevig zal herstellen van de zware krimp in de eerste helft. Voor het derde kwartaal verwacht Ifo een groei met 6,9 procent en 3,8 procent in het vierde kwartaal. Die voorspelling is nog wel onzeker, stelt Ifo.

Over heel 2020 gaat Ifo uit van een krimp van de Duitse economie met 6,7 procent. In 2021 zou dan weer een plus van 6,4 procent te zien moeten zijn. Aan het einde van volgend jaar zou de economie weer op het niveau van 2019 moeten zijn, denkt Ifo.

Meer uit Financieel

Aantal zakelijke leaseauto's stijgt door krappe arbeidsmarkt

BUNNIK (ANP) - Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto's bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.

4 minuten geleden
Transporttarieven TenneT volgend jaar waarschijnlijk iets omlaag

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT verwacht dat de transportkosten voor het hoogspanningsnet volgend jaar iets lager zullen uitvallen. Volgens de netbeheerder ziet het ernaar uit dat zowel huishoudens als bedrijven hiervan profiteren, al zal het voor huishoudens wel om slechts enkele euro's per jaar gaan.

26 minuten geleden
Digitaal betalen tijdens Koningsdag steeds populairder

AMSTERDAM (ANP) - Digitaal betalen wordt steeds populairder op Koningsdag. Vorig jaar werden op deze dag 30 procent meer Tikkie-transacties verricht dan in 2022. ABN AMRO zag vorig jaar onder meer veel particulieren die zich via Tikkie lieten betalen voor het gebruik van hun toilet. Ook bij de Rabobank worden meer betaalverzoeken verstuurd tijdens Koningsdag.

1 uur geleden
Vergelijkingssite: zonnepanelen pas na tien jaar terugverdiend

UTRECHT (ANP) - De terugverdientijd van zonnepanelen is voor een gemiddeld huishouden opgelopen naar meer dan tien jaar. Dat zegt energievergelijker Keuze.nl op basis van eigen onderzoek. Dat zou flink langer zijn dan wat installateurs klanten doen geloven.

3 uur geleden
Moederbedrijf Douglas stijgt fors bij beursgang op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - CVC Capital Partners is vrijdag hard gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro. Dat is een kwart meer dan de introductieprijs van 14 euro per aandeel.

3 uur geleden
KLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

AMSTELVEEN (ANP) - KLM-medewerkers mogen binnenkort ook sneakers onder hun uniform dragen tijdens het werk. De meeste vrouwelijke medewerkers dragen nu nog hakken, maar vanaf 6 mei mogen ze ook kiezen voor een sportieve schoen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Luchtvaartnieuws. Volgens de vliegtuigmaatschappij zorgt dit voor meer comfort tijdens het werk en draagt het bij aan het welzijn van de medewerkers.

3 uur geleden
Lagere gasprijzen drukken winst TotalEnergies

PARIJS (ANP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Door de milde winter en goed gevulde gasopslagen in Europa lagen de prijzen voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) veel lager, wat de resultaten van het Franse energiebedrijf drukte.

4 uur geleden