Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse weekcijfers coronavirus op laagste niveau in maanden

Duitse weekcijfers coronavirus op laagste niveau in maanden

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland boekt vooruitgang in de strijd tegen het coronavirus. Voor het eerst sinds eind oktober zijn in een week tijd minder dan 100 besmettingen op elke 100.000 inwoners vastgestelde.

Dat weekcijfer piekte in Duitsland op 22 december, toen het op 197,6 stond. Het staat nu op 98, meldt het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nederland telde in de afgelopen week 199,9 positieve tests op elke 100.000 mensen. De laatste keer dat dit weekcijfer onder de 200 was uitgekomen, was begin december. Nederland bereikte het hoogtepunt ook op 22 december. In een week tijd werd het coronavirus toen vastgesteld bij 472 op elke 100.000 Nederlanders.

Ook in Duitsland lockdown

De Duitse autoriteiten streven ernaar om het weekcijfer onder de 50 te krijgen. Ze stelden een lockdown in om dat te bereiken. Niet-essentiële winkels, horecazaken en scholen moesten eind vorig jaar op last van de overheid de deuren sluiten. Die beperkingen blijven in elk geval van kracht tot medio februari.

Duitsland heeft in totaal ruim 2,1 miljoen besmettingen gemeld. Er overleden bijna 55.000 patiënten aan het coronavirus. In Nederland is het coronavirus vastgesteld bij bijna 1 miljoen mensen, van wie iets minder dan 14.000 zijn overleden. Duitsland heeft bijna vijf keer zo veel inwoners als Nederland.

Meer uit Buitenland

Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

1 minuut geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

29 minuten geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest, maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, alleen dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

30 minuten geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

1 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

1 uur geleden
Greta Thunberg krijgt diploma en houdt laatste schoolstaking

STOCKHOLM (ANP/BELGA) - Greta Thunberg heeft vrijdag haar laatste schoolstaking gehouden omdat ze haar diploma van de middelbare school krijgt. De Zweedse klimaatactivist begon in 2018 elke vrijdag te spijbelen om bij het parlement in Stockholm te protesteren tegen klimaatverandering. Haar demonstraties waren de inspiratie voor de wereldwijde protestbeweging Fridays For Future van scholieren.

2 uur geleden
Luchtvervuiling in VS houdt aan, wel verbetering in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De luchtvervuiling die deze week het noordoosten van de Verenigde Staten teistert houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag. Op sommige plekken is de overlast afgenomen. In New York is donderdag voor het eerst weer sprake van een verbetering in de luchtkwaliteit.

3 uur geleden