Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse voetballer Hölzenbein van 'schwalbe' WK-finale overleden

Duitse voetballer Hölzenbein van 'schwalbe' WK-finale overleden

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voetballegende Bernd Hölzenbein is op 78-jarige leeftijd overleden, meldt zijn oude club Eintracht Frankfurt. Hij won met Duitsland het WK in 1974 en verdiende in de finale tegen Nederland een penalty. In Nederland werd zijn val gezien als een schwalbe, maar hij heeft dat zelf altijd ontkend.

Hölzenbein speelde lang als aanvaller bij Eintracht Frankfurt en werd daar een van de succesvolste spelers uit de clubgeschiedenis. Hij scoorde 160 keer in 420 Bundesliga-duels. In 1980 won hij met Eintracht de UEFA Cup.

In de finale in 1974 ging hij gewillig onderuit toen Wim Jansen ingleed. De scheidsrechter gaf een penalty en Paul Breitner maakte daaruit de gelijkmaker. De Duitsers wonnen de wedstrijd in München met 2-1.

Volgens de krant Bild leed Hölzenbein onder meer aan dementie en stierf hij na een lang ziekbed.

Meer uit Voetbal

Geen wraakgevoelens bij Real-coach Ancelotti voor duel met Bayern

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid heeft "geen wraakgevoelens" overgehouden aan zijn ontslag bij Bayern München in 2017. Dat zei de Italiaanse coach in aanloop naar het onderlinge duel in de halve finale van de Champions League van dinsdag.

9 minuten geleden
Vitesse sluit mondeling akkoord met nieuwe trainer Van den Brom

ARNHEM (ANP) - John van den Brom wordt volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de nieuwe coach van Vitesse. De woordvoerder van de Arnhemse club, die is gedegradeerd uit de Eredivisie, bevestigt na berichtgeving van De Telegraaf dat hierover een mondeling akkoord is bereikt.

14 minuten geleden
Media: clubs in Premier League stemmen voor bestedingsplafond

LONDEN (ANP) - De clubs in de Premier League hebben voor de ontwikkeling van plannen voor een bestedingsplafond gestemd. Dat meldden Engelse media zoals de BBC. Alleen Manchester United, Manchester City en Aston Villa stemden volgens de omroep tegen het plan, Chelsea onthield zich van stemming.

2 uur geleden
Feyenoord moet vier vakken leeg houden tegen Excelsior om vuurwerk

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet van voetbalbond KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op 19 mei tegen Excelsior. De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Groningen, meldt de club. Die moet ook een boete van 15.000 euro betalen.

3 uur geleden
Ramzi gaat Oranje voor spelers jonger dan achttien jaar trainen

ZEIST (ANP) - Adil Ramzi is vanaf 1 juli de coach van de Nederlandse voetbalploeg voor spelers jonger dan 18 jaar. "Ik ben trots dat ik het vertrouwen krijg om aan de slag te gaan met de grootste talenten van Nederland", laat oud-speler van PSV, AZ, FC Twente, FC Utrecht en Willem II weten.

5 uur geleden
Franse doelman Maignan kampt met dijbeenblessure

MILAAN (ANP) - Doelman Mike Maignan van AC Milan heeft zo'n anderhalve maand voor de start van het EK een dijbeenblessure opgelopen. De 28-jarige Fransman is voorlopig uitgeschakeld en wordt volgens zijn Italiaanse club volgende week opnieuw onderzocht.

5 uur geleden
De Ligt groot vraagteken voor Bayern richting kraker tegen Real

MÜNCHEN (ANP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München beslist pas op het laatste moment of hij een beroep doet op Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano in de thuiswedstrijd van dinsdagavond tegen Real Madrid. Beide verdedigers ontbraken maandag op de afsluitende training voor de belangrijke wedstrijd in de halve finale van de Champions League.

6 uur geleden