Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse voetbalbond straft Bochum zwaar voor gooien van drinkbeker

Duitse voetbalbond straft Bochum zwaar voor gooien van drinkbeker

BOCHUM (ANP) - Het door een toeschouwer gooien van een drinkbeker tegen het hoofd van een assistent-scheidsrechter komt voetbalclub VfL Bochum op een zware sanctie te staan. Het duel met Borussia Mönchengladbach werd vrijdag in de 68e minuut gestaakt bij een 2-0-stand in het voordeel van de bezoekers. De Duitse voetbalbond DFB besliste dat dat nu ook de eindstand is.

"In overeenstemming met de regels van de DFB moet de wedstrijd als verloren worden beschouwd voor VfL Bochum, omdat die club verantwoordelijk is voor zijn toeschouwers", luidt de verklaring. Bochum had verzocht het duel te kunnen uitspelen, terwijl de politie inmiddels de vermoedelijke dader, een 38-jarige man, heeft opgespoord. De geraakte grensrechter werd vrijdag voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar kon nog dezelfde avond naar huis.

De straf is vergelijkbaar met de sanctie die FC St. Pauli in 2011 kreeg na het gestaakte duel met Schalke 04. Ook toen stond het 2-0 in het voordeel van de bezoekers toen een grensrechter werd getroffen door een voorwerp. St. Pauli werd reglementair als verliezer aangewezen en moest het eerstvolgende duel 50 kilometer van het eigen stadion verwijderd spelen. Over verdere straffen voor Bochum meldde de DFB nog niets.

Meer uit Voetbal

Van de Donk en Egurrola stranden met Lyon in Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

38 minuten geleden
El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

42 minuten geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

4 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

5 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

6 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

8 uur geleden
FC Utrecht ziet toekomst in aanvaller Sanches Fernandes

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht ziet toekomst in Derensili Sanches Fernandes. De club heeft een optie in het contract van de 21-jarige aanvaller gelicht. De topscorer van Jong FC Utrecht is nu tot het einde van het volgend seizoen aan zijn huidige vereniging verbonden.

9 uur geleden