Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse voetbalbond straft Bochum zwaar voor gooien van drinkbeker

Duitse voetbalbond straft Bochum zwaar voor gooien van drinkbeker

BOCHUM (ANP) - Het door een toeschouwer gooien van een drinkbeker tegen het hoofd van een assistent-scheidsrechter komt voetbalclub VfL Bochum op een zware sanctie te staan. Het duel met Borussia Mönchengladbach werd vrijdag in de 68e minuut gestaakt bij een 2-0-stand in het voordeel van de bezoekers. De Duitse voetbalbond DFB besliste dat dat nu ook de eindstand is.

"In overeenstemming met de regels van de DFB moet de wedstrijd als verloren worden beschouwd voor VfL Bochum, omdat die club verantwoordelijk is voor zijn toeschouwers", luidt de verklaring. Bochum had verzocht het duel te kunnen uitspelen, terwijl de politie inmiddels de vermoedelijke dader, een 38-jarige man, heeft opgespoord. De geraakte grensrechter werd vrijdag voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar kon nog dezelfde avond naar huis.

De straf is vergelijkbaar met de sanctie die FC St. Pauli in 2011 kreeg na het gestaakte duel met Schalke 04. Ook toen stond het 2-0 in het voordeel van de bezoekers toen een grensrechter werd getroffen door een voorwerp. St. Pauli werd reglementair als verliezer aangewezen en moest het eerstvolgende duel 50 kilometer van het eigen stadion verwijderd spelen. Over verdere straffen voor Bochum meldde de DFB nog niets.

Meer uit Voetbal

Rechtbank stelt El Ghazi in het gelijk in geschil met Mainz 05

MAINZ (ANP/DPA) - De rechtbank van Mainz heeft met onmiddellijke ingang het ontslag van Anwar El Ghazi door de Duitse voetbalclub FSV Mainz 05 teruggedraaid. De tweevoudig international van Oranje werd eind vorig jaar ontslagen nadat hij op sociale media zijn steun had uitgesproken voor de Palestijnen in de strijd tussen Israël en Hamas.

4 minuten geleden
Nieuwkomers Smal en Carranza missen deel voorbereiding Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Brian Priske van Feyenoord heeft voorlopig nog niet de beschikking over nieuwkomers Gijs Smal en Julián Carranza. De twee spelers kampen met blessures en volgen een individueel trainingsprogramma. Dat meldt de Rotterdamse club in een medische update op de website.

48 minuten geleden
Topscorers EK delen titel bij gelijke stand, Gakpo maakt nog kans

NYON (ANP) - Cody Gakpo maakt nog altijd kans om gedeeld topscorer van het EK voetbal te worden. De Oranje-international staat op drie treffers, evenveel als Dani Olmo (Spanje), Harry Kane (Engeland), Jamal Musiala (Duitsland), Georges Mikautadze (Georgië) en Ivan Schranz (Slowakije).

1 uur geleden
Transfer Zirkzee naar ManUnited levert Bayern 20 miljoen euro op

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München profiteert fors van de aanstaande transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United, schrijft het Duitse persbureau dpa. De tweevoudig international van Oranje staat op het punt om Bologna voor ruim 40 miljoen euro te verlaten om onder trainer Erik ten Hag te gaan spelen. Dankzij een bij zijn vertrek bedongen doorverkooppercentage krijgt Bayern volgens dpa ongeveer 20 miljoen euro.

3 uur geleden
Franke neemt Vitesse niet over als KNVB besluit uitstelt

CHAM (ANP) - Guus Franke trekt zich terug als overnamekandidaat van Vitesse als de KNVB de overdracht van de aandelen niet voor 22 juli goedkeurt. Daarmee dreigt de beoogde nieuwe eigenaar nadat hij van de beroepscommissie van de voetbalbond had begrepen dat deze hier mogelijk pas over enkele maanden over beslist. "De vraag om dit uit te stellen is feitelijk een doodvonnis", zegt Franke in een verklaring.

4 uur geleden
Vitesse krijgt opnieuw uitstel van KNVB voor proflicentie

ZEIST (ANP) - Vitesse krijgt opnieuw extra tijd om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Aanvankelijk zou de beroepscommissie van de KNVB een dezer dagen een beslissing nemen over de toekomst van de club, maar onder meer de begroting is nog niet in orde. De commissie geeft de club wel uitstel door "de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode", staat in een verklaring.

5 uur geleden
UEFA tevreden over EK, veldbestormers wel 'erg vervelend'

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Europese voetbalbond UEFA kijkt vlak voor de EK-finale "heel, heel tevreden" terug op het toernooi in Duitsland. "We hebben hier zoveel fans uit heel Europa gezien die vreedzaam en feestend hun team hebben aangemoedigd", zei Martin Kallen, hoofd competities van de UEFA. De Zwitser noemde de terugkerende verstoringen door veldbestormers wel "erg vervelend".

7 uur geleden