Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse voetbalbond: Infantino begrijpt kritiek op WK-plannen

Duitse voetbalbond: Infantino begrijpt kritiek op WK-plannen

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voetbalbond DFB denkt dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino zijn plannen voor een tweejaarlijks WK er niet zomaar doorheen drukt. "De Europese federaties hebben heel duidelijk gemaakt unaniem tegen de FIFA-plannen te zijn, met talloze argumenten", aldus een woordvoerder van de Duitse bond tegen persbureau DPA. "Onze indruk is dat de FIFA-voorzitter open stond voor de argumenten en begrijpt dat het geen zin heeft om dit op deze manier te doen."

Europese bonden gaven woensdag ook aan als laatste redmiddel te zien om de FIFA te verlaten in het geval het plan voor het organiseren van een WK om de twee jaar er toch doorheen komt.

Infantino wil het mondiale evenement graag vaker organiseren, onder meer omdat meer landen dan de kans hebben mee te doen. In online-bijeenkomsten konden bondscoaches van de landen aanschuiven om naar de plannen te luisteren. De KNVB wees de uitnodiging, net als Duitsland, af. "De KNVB vindt dat eerst de nationale bonden goed moeten worden ingelicht over deze ideeën."

Meer uit Voetbal

Duitsland en Italië voor op Engeland in strijd om extra CL-ticket

DEN HAAG (ANP/RTR) - Italië en Duitsland lijken de twee extra Champions League-plekken voor volgend seizoen te bemachtigen. Tot woensdag lag de strijd om de tweede plek op de coëfficiëntenlijst van dit seizoen van de UEFA nog open, maar door de uitschakeling van zowel Manchester City als Arsenal heeft Duitsland een duidelijke voorsprong genomen op Engeland. Italië is met afstand de nummer 1 op de lijst.

3 uur geleden
PSV gaat samenwerking aan met Adelaide United uit Australië

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat samenwerken met de Australische voetclub Adelaide United FC. Het is onder meer de bedoeling dat jonge spelers van de nummer 8 van de A-League komen meetrainen in Eindhoven en misschien zelfs spelen. Verder willen de twee clubs "op en buiten het veld" kennis uitwisselen, meldt PSV op de website.

8 uur geleden
Clubicoon De Rossi ook volgend seizoen trainer AS Roma

ROME (ANP) - Clubicoon Daniele De Rossi blijft ook komend seizoen de trainer van AS Roma. Dit hebben clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin besloten na de goede prestaties van de Romeinen sinds januari, toen de oud-voetballer het als coach overnam van de Portugees José Mourinho. Roma is sindsdien gestegen van de negende naar de vijfde plaats.

8 uur geleden
Trainer Guardiola verwijt 'uitmuntend' City niets na CL-exit

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City-trainer Pep Guardiola verwijt zichzelf en zijn ploeg niets na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. "We speelden uitmuntend op alle vlakken, zowel verdedigend als aanvallend. En eigenlijk ook op het gebied van passie en eigenlijk al het andere. Helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is", zei de Spanjaard na de nederlaag via strafschoppen (4-3) in de kwartfinales.

10 uur geleden
Real-keeper Loenin blijft bescheiden na keren twee penalty's

MANCHESTER (ANP/RTR) - Real Madrid-doelman Andriy Loenin bleef bescheiden na zijn doorslaggevende rol in de gewonnen strafschoppenserie tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De 25-jarige Oekraïner stopte de penalty's van Bernardo Silva en Mateo Kovacic, maar zei dat met name bij het keren van de inzet van Silva een flinke dosis geluk kwam kijken.

11 uur geleden
Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De titelhouder verloor in de kwartfinale na strafschoppen (4-3) van Real Madrid. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Het eerste duel in Spanje eindigde vorige week in een spectaculaire 3-3. Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten in de strafschoppenserie namens Manchester City. Luka Modric was de enige speler van Real die faalde.

18 uur geleden
Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft voor het eerst sinds het winnen van de Champions League in 2020 weer de halve finales bereikt. De Duitse recordkampioen met Matthijs de Ligt versloeg Arsenal met 1-0 in de Allianz Arena in München. De zege was genoeg na het gelijkspel (2-2) een week eerder in Londen.

19 uur geleden