Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse voetbalbond etaleert OneLove-symbool in mediacentrum op WK

Duitse voetbalbond etaleert OneLove-symbool in mediacentrum op WK

AL SHAMAL (ANP) - De Duitse voetbalbond heeft zich niet neergelegd bij het verbannen van de OneLove-campagne tijdens het WK in Qatar. De DFB zal het symbool etaleren op de reclameborden in hun mediacentrum in Al Shamal.

Het OneLove-symbool vervangt op de borden waar de spelers en staf voor zitten tijdens media-evenementen het logo van een sponsor die zich eerder heeft teruggetrokken.

Duitsland was een van de landen, waaronder ook Nederland, die in Qatar van plan was om de speciale OneLove-aanvoerdersband ter bevordering van inclusie te dragen. Het plan ging niet door na dreiging van de wereldvoetbalbond FIFA. Het Duitse elftal hield voorafgaand aan het eerste duel met Japan vervolgens demonstratief de hand voor de mond op de teamfoto. De wedstrijd eindigde in een 2-1-zege voor Japan.

Meer uit Voetbal

Noodlijdend Vitesse is benaderd door verschillende partijen

ARNHEM (ANP) - Vitesse is in een poging de club te redden in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein die banden zou hebben met fondsen uit de Verenigde Staten. Dat meldt De Gelderlander op basis van bronnen bij de noodlijdende club uit Arnhem.

1 uur geleden
Fiorentina houdt Club Brugge uit finale van Conference League

BRUGGE (ANP) - Fiorentina heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de Conference League bereikt. De club uit Florence speelde 1-1 bij Club Brugge en dat was genoeg na de 3-2-zege in Italië vorige week.

2 uur geleden
Bayern München start met De Ligt en Mazraoui tegen Real Madrid

MADRID (ANP) - Matthijs de Ligt begint met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De verdediger is op tijd hersteld van een knieblessure om aan de aftrap te staan in Estadio Santiago Bernabéu.

2 uur geleden
Nederlands elftal start Nations League in Eindhoven

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal begint de vierde editie van de Nations League op zaterdag 7 september tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven. Het Philips Stadion kreeg bij de vorige groepsfase van het landentoernooi, die Nederland afsloot als groepswinnaar, geen wedstrijd toegewezen.

10 uur geleden
Dortmund verwacht hogere winst na halen finale Champions League

DORTMUND (ANP/BLOOMBERG) - De beursgenoteerde voetbalclub Borussia Dortmund heeft zijn winstverwachting verhoogd na het bereiken van de finale van de Champions League. De Duitsers versloegen Paris Saint Germain woensdagavond in Parijs met 1-0, na de eerdere zege op eigen veld (1-0). Dortmund stond in 2013 voor het laatst in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs.

11 uur geleden
Doelman Barkas langer bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Griekse keeper Vasilis Barkas staat ook volgend seizoen onder de lat bij FC Utrecht. De club uit de Domstad heeft de optie in zijn aflopende contract gelicht. De 29-jarige doelman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de huidige nummer 7 van de Eredivisie.

11 uur geleden
FIFA geeft Braziliaans WK 2027-bid hogere score dan Nederlandse

ZÜRICH (ANP) - Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

12 uur geleden