Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München

Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het grondpersoneel op de luchthaven van München gaat woensdag staken. Daarvoor waarschuwt vakbond Ver.di, die het grondpersoneel op Duitse luchthavens vertegenwoordigd. De zogeheten waarschuwingsstaking kan woensdag volgens de luchthaven leiden tot vertragingen en geannuleerde vluchten.

Specifiek gaat het om een staking van het personeel van Swissport Losch, waaronder werknemers van grond-, horeca- en vrachtafhandelingsdiensten. De staking vindt plaats van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Ver.di is uit op een substantiële loonsverhoging voor de bijna zeshonderd medewerkers van Swissport Losch. Die is volgens de bond nodig in het licht van de inflatie, die in Duitsland bijna 8 procent is. Ook zouden hogere salarissen kunnen leiden tot het sneller invullen van openstaande vacatures.

Eerder kondigde Ver.di al stakingen aan van het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daarmee wilde de vakbond een beter loonbod afdwingen voor ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de maatschappij. Begin augustus kwamen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij tot overeenstemming, waardoor verdere acties van de baan zijn.

Meer uit Financieel

Unilever hoger op Beursplein 5 na aangekondigd pensioen topman

AMSTERDAM (ANP) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Topman Alan Jope kondigde aan eind volgend jaar met pensioen te gaan. Verder verwerken beleggers de verkiezingsoverwinning in Italië van Giorgia Meloni van de radicaal-rechtse Fratelli d'Italia (Broeders van Italië). Ze wil een rechtse regering vormen.

7 minuten geleden
Vat Brentolie voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar

LONDEN (ANP) - De prijs voor Brentolie is voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar per vat gezakt. De aanhoudende zorgen over de tragere groei van de wereldeconomie zorgen al een tijdje voor dalende prijzen. Brentolie is de maatstaf voor olie uit bijvoorbeeld de Noordzee en het Midden-Oosten.

45 minuten geleden
ABN AMRO haalt innovatie- en technologiechef weg bij Commerzbank

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO is van plan de Duitser Carsten Bittner te benoemen als innovatie- en technologiedirecteur. Bittner komt, als de Europese Centrale Bank akkoord gaat, over van het Duitse Commerzbank, waar hij nu IT-directeur is.

53 minuten geleden
Blik beleggers op verkiezingsuitslag Italië en Unilever

AMSTERDAM (ANP) - Op de aandelenbeurzen gaat de aandacht maandag vooral uit naar Italië, waar zondag verkiezingen waren. Giorgia Meloni van de radicaal-rechtse Fratelli d'Italia (Broeders van Italië) is volgens de exitpolls de duidelijke winnaar van de verkiezingen in het Zuid-Europese land. Ze wil een rechtse regering vormen. Verder weet Unilever de aandacht op zich gericht. Topman Alan Jope kondigde zijn vertrek aan bij het bedrijf.

55 minuten geleden
Apple start met productie iPhone 14 in India

CHENNAI (ANP/BLOOMBERG) - Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.

1 uur geleden
Unilever-topman Alan Jope eind 2023 met pensioen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De directeur van Unilever, Alan Jope, treedt eind 2023 terug als topman van het bedrijf. Jope heeft het bestuur laten weten dan met pensioen te gaan. Er wordt nu gezocht naar een opvolger. De Schot stond sinds begin 2019 aan het roer bij het bedrijf.

1 uur geleden
FNV voert druk om betere cao uitzendbranche op

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV voert de druk op bij uitzendorganisaties om tot een betere cao te komen. Leden van de bond voeren maandag actie tijdens een congres van uitzendbracheorganisatie ABU. Ze delen flyers uit en spreken werkgevers aan over het belang van betere arbeidsvoorwaarden. Ook minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) bezoekt het congres in Den Haag.

1 uur geleden