Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse tennisploeg naar laatste vier in Daviscup

Duitse tennisploeg naar laatste vier in Daviscup

INNSBRUCK (ANP) - De Duitse tennisploeg heeft voor de eerste keer sinds 2007 de halve finales bereikt in de Daviscup. In Innsbruck eindigde het duel met Groot-Brittannië achter gesloten deuren in 2-1. Het Duitse duo Kevin Krawietz/Tim Pütz haalde het beslissende punt binnen. In de groepswedstrijden tegen Servië (2-1) en Oostenrijk (2-1) stelde dit tweetal eveneens de winst veilig in het afsluitende dubbelspel.

In de halve finales speelt Duitsland tegen de winnaar van het duel tussen Rusland en Zweden. Dat duel is donderdag in Madrid.

Daniel Evans zette de Britse ploeg vlot op voorsprong. De nummer 25 van de wereldranglijst liet Peter Gojowczyk kansloos: 6-1 6-2. De Duitser Jan-Lennard Struff verraste daarna tegen Cameron Norrie, die in het mondiale klassement op de twaalfde plaats staat. Struff zegevierde in drie sets: 7-6 (6) 3-6 6-2. In het beslissende dubbelspel sloegen Krawietz en Pütz opnieuw toe. Het excellerende duo versloeg Joe Salisbury en Neal Skupski in twee sets: 7-6 (10) 7-6 (5).

Kroatië verzekerde zich maandag van een plaats bij de laatste vier met een overwinning tegen Italië in Turijn (2-1). In de halve eindstrijd treedt de Kroatische ploeg aan tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Kazachstan. Die wedstrijd wordt woensdag in Madrid afgewerkt.

Meer uit Sport

Turnster Geurts wint tweede kwalificatiewedstrijd voor EK

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Elze Geurts heeft in Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd voor de EK turnen in mei gewonnen. Geurts kwam na vier sterke oefeningen tot een meerkamptotaal van 53,350 punten. Daarmee bleef ze Vera van Pol (52,167) voor. Lieke Wevers en Tisha Volleman (beiden 50,250) eindigden als derde.

34 minuten geleden
Tennisster Lamens bereikt finale van graveltoernooi in Oeiras

OEIRAS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens heeft de finale bereikt van het challengertoernooi in het Portugese Oeiras. De 24-jarige tennisster versloeg in de halve finale van het graveltoernooi de Franse Kristina Mladenovic in drie sets: 4-6 6-0 6-0.

2 uur geleden
Ongenaakbare Verstappen heeft de Red Bull nog sneller gemaakt

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft alles op orde voor de Grote Prijs van China op zondag. De drievoudig wereldkampioen had zijn Red Bull volledig onder controle in de kwalificatierace en greep ook in de vijfde race van dit jaar de poleposition. "De auto voelde in de kwalificatie nog beter aan, het was heel fijn rijden. Die laatste geklokte ronde was heel netjes. Het was ook lekker om in droog weer te rijden", zei de coureur van Red Bull in het flashinterview na afloop.

5 uur geleden
Verstappen pakt in China voor de vijfde keer dit jaar de pole

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft voor de vijfde keer dit jaar poleposition veroverd in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull was evenals in de vier voorgaande grands prix de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van China.

6 uur geleden
Alonso opnieuw bestraft voor gevaarlijk rijden in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Fernando Alonso is voor de tweede keer dit seizoen in de Formule 1 bestraft voor een roekeloze actie. De Spanjaard van Aston Martin kreeg na de sprintrace bij de Grote Prijs van China tien seconden tijdstraf voor het veroorzaken van een aanrijding met zijn landgenoot Carlos Sainz van Ferrari.

7 uur geleden
Hamilton was vergeten hoe het voelt om aan de leiding te rijden

SHANGHAI (ANP) - Lewis Hamilton was vergeten hoe het voelde om aan de leiding te rijden in een Formule 1-race, zei de zevenvoudig wereldkampioen na zijn tweede plaats in de sprintrace bij de Grote Prijs van China. "Het voelde goed en ik ben dankbaar voor het moment. Het is ook mijn beste resultaat in tijden", meldde de coureur van Mercedes op de website van de Formule 1.

8 uur geleden
Boos AS Roma voelt zich benadeeld door Serie A

ROME (ANP/RTR) - AS Roma verzet zich tegen het besluit van de Serie A om de resterende achttien minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Udinese op 25 april uit te spelen. De Italiaanse club spreekt in een verklaring van een 'oneerlijk' besluit, omdat het nadelig is voor Roma in de voorbereiding op de halve finales van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

9 uur geleden