Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse regering zwakt omstreden belastingplan landbouw af

Duitse regering zwakt omstreden belastingplan landbouw af

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse regering ziet na protesten in het land af van een abrupte stop op brandstofsubsidies voor boeren. In plaats daarvan worden ze de komende jaren afgebouwd. Een uitzonderingspositie voor belasting op landbouwvoertuigen wordt ook in stand gehouden.

De belastingmaatregelen waren onderdeel van een pakket om een gat in de begroting te dichten van in totaal zo'n 30 miljard euro, maar leidden tot grootschalige protesten. Volgende week is uitgeroepen tot een protestweek door het Deutscher Bauernverband en de maandag erop staat een grote demonstratie op de agenda in Berlijn. Ook de regeringscoalitiepartijen SPD en FDP maakten bezwaar tegen de voornemens.

Afgesproken is nu om de brandstofsubsidies in de loop van een paar jaar af te bouwen en vanaf 2026 te schrappen. Het schrappen van de voertuigbelastinguitzondering voor landbouwvoertuigen gaat helemaal niet door. De organisatoren van de protesten hebben gezegd dat de belastingvoorstellen helemaal van tafel moeten.

Meer uit Buitenland

Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is de temperatuur gestegen naar 52,3 graden, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat is de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in het land.

26 minuten geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

1 uur geleden
Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

2 uur geleden
Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform Voice of Europe, schrijft de Belgische krant De Tijd. Het Europees Parlement bevestigt dat een kantoor is doorzocht.

2 uur geleden
'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

RAFAH (ANP) - Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst "All eyes on Rafah" (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

3 uur geleden
Noord-Korea stuurt ruim 200 ballonnen met afval naar Zuid-Korea

SEOUL (ANP) - Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de krijgsmacht. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen en mest.

4 uur geleden
Verbod op TikTok op Nieuw-Caledonië opgeheven

NOUMÉA (ANP/RTR) - De inwoners van Nieuw-Caledonië mogen weer op TikTok. Het verbod op het platform is opgeheven nu ook de noodtoestand op de door rellen geteisterde eilandengroep is beëindigd.

5 uur geleden