Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse regering wil reis Scholz naar Oekraïne niet bevestigen

Duitse regering wil reis Scholz naar Oekraïne niet bevestigen

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse regering wil niet bevestigen of bondskanselier Olaf Scholz inderdaad een bezoek brengt aan Oekraïne. De regeringsleider reist volgens Duitse media donderdag samen met de Franse president Emmanuel Macron en de Italiaanse premier Mario Draghi naar Kiev.

Tijdens de oorlog in Oekraïne zijn meerdere regeringsleiders naar het land afgereisd als teken van steun, maar Scholz heeft dat nog niet gedaan. Hij werd eerder door de Oekraïense autoriteiten uitgenodigd, na een rel over het wel of niet welkom zijn van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier in Kiev.

Scholz wordt door onder meer Oekraïne bekritiseerd vanwege zijn terughoudendheid bij het leveren van zware wapens aan Oekraïne en het tempo waarin de hulp wordt geleverd. Ook onder de coalitiepartners van Scholz' sociaaldemocratische partij SPD is onvrede over zijn leiderschap wat Oekraïne betreft.

In een reactie op het vermeende bezoek roept de burgemeester van Kiev, Vitali Klitsjko, onder meer Duitsland op meer wapens te leveren. Ook wil hij dat Rusland "krachtige sancties" wordt opgelegd. De burgemeester deed zijn oproep in gesprek met de Duitse krant Bild.

Meer uit Buitenland

Zware overstromingen dreigen in Chinese provincie Guangdong

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - In de Chinese provincie Guangdong dreigen grote rivieren na dagenlange regenval uit hun oevers te treden. De regering waarschuwt voor gevaarlijke overstromingen en neemt maatregelen om de meer dan 127 miljoen inwoners te beschermen.

10 minuten geleden
ISW: Oekraïne profiteert pas over enkele weken van steun VS

KYIV (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele weken voordat Oekraïne kan profiteren van de extra steun die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd, verwacht het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). De denktank vermoedt dat de Russen in de tussentijd juist het aantal aanvallen op Oekraïne zullen opschroeven.

48 minuten geleden
Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

2 uur geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

4 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

5 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

10 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

12 uur geleden