Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse regering bezorgd over corona: situatie is ernstig

Duitse regering bezorgd over corona: situatie is ernstig

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse regering is zeer bezorgd over de snel stijgende aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames en het toenemend aantal brandhaarden. De situatie is ernstig, aldus een woordvoerder na een zitting van het zogenoemde coronakabinet.

Duitsland staat aan het begin van de tweede golf. Maar het is nog niet te laat, vindt de zegsman. Door maatregelen te nemen kan zo'n tweede golf worden voorkomen.

Bondskanselier Angela Merkel vergadert woensdag opnieuw met de regeringsleiders van de zestien deelstaten over verdere stappen, melden Duitse media. Behalve aanscherpingen komt er mogelijk een versoepeling. Bij een negatieve uitslag na een coronatest zou de quarantaine van tien naar vijf dagen kunnen.

Steden

Onder meer in grote steden gaat het de verkeerde kant op. Duitsland kwam relatief goed door de eerste golf, zeker in vergelijking met buurlanden als Nederland. Maar inmiddels worden dagelijks meer mensen per dag besmet dan in april, toen het land op slot zat.

In de strijd tegen het virus krijgen de autoriteiten hulp van meer militairen bij de tijdrovende en intensieve contactonderzoeken. Er waren al zo'n 1300 soldaten ingezet. Het kunnen er 15.000 worden, aldus het ministerie van Defensie.

De regering wil niet dat de situatie uit de hand loopt, nu er een overbelasting dreigt van lokaal personeel dat is belast met het traceren van de contacten van besmette mensen. Defensie kreeg al duizend verzoeken om ondersteuning van lokale autoriteiten.

Meer uit Buitenland

Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

40 minuten geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in het hele land minstens 45 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

51 minuten geleden
Hamas meldt dood van zeven gijzelaars

GAZA (ANP/RTR) - Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn daar zeven Israëlische gijzelaars gedood, meldt de gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging. Het was niet meteen duidelijk wanneer de zeven omkwamen, maar in een verklaring worden wel drie namen genoemd.

1 uur geleden
Paus vindt 'gender-ideologie' grootste gevaar van onze tijd

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus vindt de 'gender-ideologie' het grootste gevaar voor de mensheid van onze tijd. Hij stelt dat daarmee wordt gestreefd de verschillen tussen met name de seksen uit de weg te ruimen en dat is een aanslag op de mens. "Wie alle verschillen uitroeit, schaft de menselijkheid af" volgens de paus. Hij sprak op een tweedaagse conferentie over de rol van de vrouw en van de man in de kerk.

2 uur geleden
Russische oppositieleider Navalny begraven

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is begraven in Moskou. Zijn lichaam was na een afscheidsplechtigheid in een kerk overgebracht naar een nabijgelegen begraafplaats.

4 uur geleden
Duitse militair schiet vier mensen dood ten oosten van Bremen

SCHEESSEL/BOTHEL (ANP) - Een zwaarbewapende Duitse militair heeft ten oosten van Bremen een bloedbad aangericht in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens meldingen van de krant Bild waren er in twee nabijgelegen plaatsen schietpartijen, in Scheessel en in Bothel. Er zijn vier mensen gedood, volgens de politie. Bild stelt dat de slachtoffers de ex van de militair, haar nieuwe vriend, zijn moeder en een kind zijn.

5 uur geleden
EU zet hulp aan VN-organisatie Gaza toch door en stuurt meer geld

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie zet haar steun aan VN-hulporganisatie UNRWA in de Gazastrook toch door, ook al zijn onderzoeken naar de samenwerking van UNRWA-personeel met Hamas nog niet klaar. Komende week keert de commissie al 50 miljoen euro uit aan UNRWA, dat in nijpende geldnood zit. In het al maanden bestookte Palestijnse Gaza is aan alles tekort.

6 uur geleden