Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse politie: recordaantal deelnemers bij Nederlandse fanwalk

Duitse politie: recordaantal deelnemers bij Nederlandse fanwalk

DORTMUND (ANP) - De Duitse autoriteiten denken dat een recordaantal van 100.000 mensen op de been is bij de Nederlandse fanwalk in Dortmund. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt in Dortmund", meldt de plaatselijke politie in de stad. Die laat ook weten dat de eerste deelnemers aan de fanwalk na ongeveer een uur arriveerden bij het stadion. De stoet vertrok rond 16.30 uur.

De politie spreekt dus van een record in Dortmund, het gaat niet om een totaalrecord van EK's. De KNVB weet te melden dat er in 2008 meer mensen meededen aan de fanwalk die voorafging aan de EK-wedstrijd van Oranje tegen Rusland, in het Zwitserse Basel. Dat waren er toen zo'n 120.000. Maar Dortmund is "een goeie tweede plaats", aldus de woordvoerder, die zelf ook in Dortmund is. "De sfeer is prima, iedereen is blij en vrolijk."

Oranje speelt in de Duitse stad woensdagavond tegen Engeland. De plaatselijke politie doet via sociale media oproepen om geen "pyrotechniek", zoals fakkels, af te steken. Dat gebeurt volgens een woordvoerder om de buitenlandse supporters erop te attenderen dat zoiets niet is toegestaan in Duitsland. Er zijn nog geen meldingen van incidenten die hebben geleid tot aanhoudingen, al was er volgens de politie wel sprake van een confrontatie tussen Nederlandse en Engelse supporters bij een bar.

Meer uit Binnenland

Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

27 minuten geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

57 minuten geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

59 minuten geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

1 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

2 uur geleden
Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquête die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

3 uur geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

4 uur geleden