Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse oppas veroordeeld tot 14,5 jaar cel voor kindermisbruik

Duitse oppas veroordeeld tot 14,5 jaar cel voor kindermisbruik

KEULEN (ANP/DPA) - Een 45-jarige man is in Keulen tot 14,5 jaar celstraf veroordeeld voor het seksueel misbruiken van oppaskinderen. Het in Duitsland beruchte proces draaide om meer dan 120 gevallen van misbruik van dertien kinderen tussen 2005 en 2019.

Marcus R. bood zichzelf via onlineplatforms aan als babysitter en kwam op deze manier in contact met zijn slachtoffers. Hij legde het misbruik in sommige gevallen vast op video. Het jongste slachtoffer was volgens de aanklacht een meisje van een maand oud. R. legde tijdens het proces een bekentenis af en omschreef zijn daden als "verwerpelijk".

De man werd in december 2021 opgepakt in Wermelskirchen, zo'n 20 kilometer van Keulen. Dat gebeurde bij hem thuis. De IT-expert zat toen met collega's in een video-overleg. De politie wilde R. oppakken op een moment waarop hij achter de computer zat, om zo toegang te krijgen tot beelden van het kindermisbruik. Er werd een enorme hoeveelheid kinderporno aangetroffen.

Het onderzoek naar R. leidde volgens Duitse media ook tot andere onderzoeken naar kindermisbruik en de identificatie van tientallen andere verdachten. De verdachten zouden onderling beelden van kindermisbruik hebben uitgewisseld. Ook werden meerdere minderjarige slachtoffers geïdentificeerd.

Meer uit Buitenland

Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

20 minuten geleden
Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

2 uur geleden
Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

6 uur geleden
Biden hoopt op staakt-het-vuren in Gaza als ramadan begint

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tegen de tijd dat de vastenmaand ramadan begint. "We werken er echt hard aan. We zijn er nog niet", zei hij vrijdag tegen verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet. Afhankelijk van de islamitische maankalender begint de ramadan op 10 of 11 maart.

9 uur geleden
VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

15 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

15 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

16 uur geleden