Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister: ziekenhuizen beschermen tegen dure energie

Duitse minister: ziekenhuizen beschermen tegen dure energie

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering trekt 8 miljard euro uit om ziekenhuizen en zorgklinieken te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Dat heeft zorgminister Karl Lauterbach gezegd. Met dat geld moet worden voorkomen dat ziekenhuizen en zorginstellingen de deuren moeten sluiten omdat ze de energiekosten niet kunnen betalen.

"Hogere energiekosten zullen de activiteiten van ziekenhuizen niet in gevaar brengen. Geen ziekenhuis zal sluiten omdat energie te duur is", aldus Lauterbach tegen het Duitse persbureau DPA. De steun maakt deel uit van een reeks maatregelen die Berlijn heeft aangekondigd om met de hoge energieprijzen om te gaan.

Het steunpakket loopt tot en met april 2024. Er gaat 6 miljard euro naar zorgklinieken en 2 miljard euro naar ziekenhuizen. Als het nodig is kan meer geld worden vrijgemaakt.

De overheid heeft ziekenhuizen en zorginstellingen ook bestempeld tot essentiële publieke diensten. Daardoor kunnen ze voorrang krijgen voor hulp van de overheid.

Meer uit Financieel

Europese Commissie gaat webwinkel Shein op namaak controleren

BRUSSEL (ANP) - De modewebwinkel Shein moet van de Europese Commissie binnen vier maanden bewijzen tonen dat het geen illegale of nagemaakte waren verkoopt. Ook moet zijn website zo zijn ingericht dat minderjarigen die aankopen doen niet worden misleid. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
WSJ: topmannen OpenAI, Microsoft en Nvidia in AI-adviesraad VS

WASHINGTON (ANP) - Sam Altman, de topman van OpenAI, en de bazen van Nvidia, Microsoft en Alphabet behoren tot de topbestuurders die zullen toetreden tot een nieuwe AI-adviesraad van de Amerikaanse regering. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal. De adviesgroep zal zich richten op het veilige gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) binnen belangrijke onderdelen van de Amerikaanse infrastructuur, de zorg en de economie.

2 uur geleden
Aantal zakelijke leaseauto's stijgt door krappe arbeidsmarkt

BUNNIK (ANP) - Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto's bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.

2 uur geleden
Transporttarieven TenneT volgend jaar waarschijnlijk iets omlaag

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT verwacht dat de transportkosten voor het hoogspanningsnet volgend jaar iets lager zullen uitvallen. Volgens de netbeheerder ziet het ernaar uit dat zowel huishoudens als bedrijven hiervan profiteren, al zal het voor huishoudens wel om slechts enkele euro's per jaar gaan.

2 uur geleden
Gemengde reacties uit vastgoedsector op huurwet De Jonge

DEN HAAG (ANP) - Partijen uit de vastgoedsector hebben wisselend gereageerd op de Wet betaalbare huur van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting), waar een meerderheid in de Tweede Kamer zich achter schaart. Bij particuliere verhuurders klinkt harde kritiek. Institutionele vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars prijzen juist de duidelijkheid die ze nu hebben.

3 uur geleden
Digitaal betalen tijdens Koningsdag steeds populairder

AMSTERDAM (ANP) - Digitaal betalen wordt steeds populairder op Koningsdag. Vorig jaar werden op deze dag 30 procent meer Tikkie-transacties verricht dan in 2022. ABN AMRO zag vorig jaar onder meer veel particulieren die zich via Tikkie lieten betalen voor het gebruik van hun toilet. Ook bij de Rabobank worden meer betaalverzoeken verstuurd tijdens Koningsdag.

4 uur geleden
Vergelijkingssite: zonnepanelen pas na tien jaar terugverdiend

UTRECHT (ANP) - De terugverdientijd van zonnepanelen is voor een gemiddeld huishouden opgelopen naar meer dan tien jaar. Dat zegt energievergelijker Keuze.nl op basis van eigen onderzoek. Dat zou flink langer zijn dan wat installateurs klanten doen geloven.

5 uur geleden