Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Duitse minister wil eisen stellen aan reizen uit ons land'

'Duitse minister wil eisen stellen aan reizen uit ons land'

BERLIJN (ANP) - Ook langs de Nederlandse grens moeten in Duitsland strenge eisen worden gesteld aan mensen die het land binnen willen. Dat moet helpen de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit vindt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer volgens het weekblad Der Spiegel.

Duitsland heeft half maart strenge beperkingen afgekondigd voor het reizen vanuit Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Dat zou moeten worden uitgebreid naar Nederland, België, Polen en Tsjechië. Seehofer komt volgens Der Spiegel maandag ook met het plan dat iedereen die Duitsland per vliegtuig binnenkomt, twee weken in quarantaine moet.

Er heerst volgens het Duitse persbureau DPA onenigheid binnen de regering van christendemocraten en sociaaldemocraten over dergelijke plannen. Een woordvoerder van het ministerie van Seehofer zei vrijdag dat er "momenteel geen aanleiding is het huidige beleid (aan de grenzen) te veranderen".

Krankzinnig

Christendemocraten steunen Seehofer en vinden het krankzinnig dat er nog steeds geen nationale aanpak is en dat niet overal mensen die het land binnenkomen medisch worden nagekeken. Dagelijks komen naar schatting 20.000 mensen de Bondsrepubliek binnen uit landen waar ze mogelijk het coronavirus hebben opgedaan.

Langs de streng gecontroleerde grenzen met de vijf in maart geselecteerde buurlanden zijn inmiddels ongeveer 60.000 mensen teruggestuurd, omdat ze geen goede reden zouden hebben gehad om naar Duitsland te komen, aldus Der Spiegel.

Het weekblad meldt dat 'het coronakabinet' maandag over de plannen van Seehofer praat. Als die worden uitgevoerd, dienen ook Nederlanders die naar Duitsland gaan "ernstige redenen" te hebben om naar het buurland te reizen. Om België in te komen, moeten Nederlanders al kunnen aantonen dat hun reis noodzakelijk is. Veel kleinere wegen over de Belgische grens zijn inmiddels afgesloten.

Meer uit Buitenland

Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

1 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

1 uur geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

3 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

6 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armenië gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

8 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

8 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

9 uur geleden