Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach waarschuwt zondag voor zware weken door de huidige golf aan coronabesmettingen in het land. Volgens hem is de lage ziekenhuisbezetting momenteel "stilte voor de storm". In de krant Bild am Sonntag waarschuwt hij voor een hoog dodental door Covid-19.

"We moeten ons door de dalende ziekenhuisbezetting, zeker in de intensive cares, niet veilig wanen", aldus Lauterbach. De minister denkt dat de komende weken veel meer mensen gaan overlijden aan Covid-19 en dat er veel zorg uitgesteld moet worden doordat het drukker gaat worden in de ziekenhuizen. "Hele ziekenhuisafdelingen kunnen worden gesloten door de drukte."

Lauterbach denkt dat de verandering gaat komen doordat steeds meer ouderen ziek gaan worden van de omikronvariant van het coronavirus. Momenteel treft die volgens hem nog vooral jongeren, die vaak minder ernstig ziek worden dan ouderen.

Vaccinatiecampagne

Op 24 januari wordt in Duitsland bekeken of de huidige coronamaatregelen nog voldoen. Lauterbach zegt zondag dat hij ondanks de flinke stijging in besmettingen niet denkt aan een lockdown. De minister zegt in te willen zetten op de vaccinatiecampagne om mensen te beschermen.

In Duitsland worden steeds weer records gebroken met aantallen besmettingen. Zondag is het hoogste weekgemiddelde sinds het begin van de pandemie gemeld.

Meer uit Buitenland

Harris heeft genoeg steun van gedelegeerden voor nominatie

WASHINGTON (ANP) - Vicepresident Kamala Harris heeft maandag genoeg gedelegeerden achter zich geschaard om de Democratische presidentiële nominatie binnen te halen, zegt haar campagneteam aan persbureau Reuters. Daarmee neemt de oud-hoofdaanklager van Californië het zo goed als zeker op tegen Donald Trump in de presidentsverkiezing op 5 november.

1 uur geleden
Biden dinsdag terug naar Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden keert dinsdag terug naar het Witte Huis, na bijna een week in zijn persoonlijke residentie waar hij herstelde van covid en voor het eerst sinds hij zijn herverkiezingscampagne staakte.

2 uur geleden
Democratische partij belooft uiterlijk 7 augustus presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - Uiterlijk 7 augustus, nog voor de Democratische partijconventie, wordt duidelijk wie de nieuwe presidentskandidaat van de partij wordt. Dat zei de voorzitter van het partijbestuur Jaime Harrison maandagavond.

2 uur geleden
VS waarschuwen voor samenwerking Rusland en China bij Noordpool

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Ministerie van Defensie waarschuwt voor toenemende samenwerking tussen Rusland en China in het Noordpoolgebied, nu klimaatverandering de regio ontsluit voor grotere concurrentie over maritieme routes en hulpbronnen. Dat zegt het Pentagon in een nieuw beleidsdocument.

3 uur geleden
Harris wil van recht op abortus prioriteit maken in campagne

WASHINGTON (ANP) - Kamala Harris wil in haar komende kiescampagne prioriteit geven aan het recht op abortus, strengere wapenwetgeving en het versterken van de middenklasse. Dat zei de Amerikaanse vicepresident tijdens een toespraak in haar campagnehoofdkwartier.

5 uur geleden
Ik ga campagne voeren voor Harris, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden gaat campagne voeren voor vicepresident Kamala Harris en heeft zijn campagnestaf opgeroepen om haar te steunen als Democratische kandidaat voor de verkiezingen in november. Dat zei de Amerikaanse president in een telefoongesprek met zijn team maandag, dat voor iedereen was te horen voorafgaand aan een speech van Harris.

5 uur geleden
Politico: Netanyahu wil Trump zien in VS

WASHINGTON (ANP) - De Israëlische president Benjamin Netanyahu wil tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten deze week ook de Amerikaanse oud-president Donald Trump spreken. Dat meldt Politico op basis van bronnen, die zeggen dat medewerkers van Netanyahu hierover contact hebben met het team van Trump.

8 uur geleden