Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach waarschuwt zondag voor zware weken door de huidige golf aan coronabesmettingen in het land. Volgens hem is de lage ziekenhuisbezetting momenteel "stilte voor de storm". In de krant Bild am Sonntag waarschuwt hij voor een hoog dodental door Covid-19.

"We moeten ons door de dalende ziekenhuisbezetting, zeker in de intensive cares, niet veilig wanen", aldus Lauterbach. De minister denkt dat de komende weken veel meer mensen gaan overlijden aan Covid-19 en dat er veel zorg uitgesteld moet worden doordat het drukker gaat worden in de ziekenhuizen. "Hele ziekenhuisafdelingen kunnen worden gesloten door de drukte."

Lauterbach denkt dat de verandering gaat komen doordat steeds meer ouderen ziek gaan worden van de omikronvariant van het coronavirus. Momenteel treft die volgens hem nog vooral jongeren, die vaak minder ernstig ziek worden dan ouderen.

Vaccinatiecampagne

Op 24 januari wordt in Duitsland bekeken of de huidige coronamaatregelen nog voldoen. Lauterbach zegt zondag dat hij ondanks de flinke stijging in besmettingen niet denkt aan een lockdown. De minister zegt in te willen zetten op de vaccinatiecampagne om mensen te beschermen.

In Duitsland worden steeds weer records gebroken met aantallen besmettingen. Zondag is het hoogste weekgemiddelde sinds het begin van de pandemie gemeld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Grens VS blijft voor asielzoekers gesloten

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Een federale rechter in Louisiana heeft vrijdag een besluit geblokkeerd van de Amerikaanse regering dat een einde moest maken aan het gesloten houden van de grens voor asielzoekers. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat weten in beroep te gaan tegen de gerechtelijke beslissing.

1 uur geleden
Buitengewoon vroege hittegolf in Spanje: 41 graden

MADRID (ANP/DPA) - Delen van Spanje kampen met een buitengewoon vroege hittegolf. De thermometer in de stad Andujar in Andalusië gaf vrijdagmiddag 41 graden aan. Ook in andere zuidelijke steden waren er recordtemperaturen voor mei: Sevilla en Cordoba registreerden 39 graden. Op het vakantie-eiland Mallorca werd 35 graden bereikt.

7 uur geleden
Rusland: Azovstal-fabriek Marioepol volledig overgenomen

MOSKOU (ANP/RTR) - De laatste Oekraïense strijders van het Azov-regiment die zich in de staalfabriek in Marioepol hadden verschanst, hebben zich overgegeven. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA op basis van het Russische ministerie van Defensie.

7 uur geleden
België schrapt na weekend de mondkapjesplicht in ov

BRUSSEL (ANP) - De mondkapjesplicht in het Belgische openbaar vervoer wordt maandag geschrapt. Wel blijft het dragen van een mondkapje verplicht in ziekenhuizen, voor zowel het personeel als patiënt en bezoeker, heeft het Overlegcomité van de zes Belgische regeringen besloten. Ook verzorgend personeel in verpleegtehuizen moet mond en neus blijven bedekken.

12 uur geleden
Regeringsploeg Macron compleet, vrouw als buitenlandminister

PARIJS (ANP) - De Franse ambassadrice in Londen, Catherine Colonna, wordt de nieuwe Franse minister van Buitenlandse Zaken. Colonna werkte onder meer in Washington en Brussel en was ambassadrice in Italië. Ze volgt Jean-Yves Le Drian op. Het kantoor van president Emmanuel Macron maakte vrijdag de nieuwe regeringsploeg bekend na diens verkiezingsoverwinning in april.

13 uur geleden
Mensenrechtenchef VN gaat week naar China inclusief Xinjiang

GENÈVE (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, gaat maandag bijna een week naar China, inclusief de noordwestelijke regio Xinjiang. Daar wordt volgens een aantal westerse mogendheden volkerenmoord gepleegd op de oorspronkelijke bevolking, de aan Turken verwante Oeigoeren.

14 uur geleden
Rusland: meer militaire bases in westen wegens NAVO-dreiging

MOSKOU (ANP) - Rusland gaat nieuwe militaire bases inrichten in het westen als antwoord op de dreiging die de uitbreiding van de NAVO volgens Moskou betekent. De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe zei dat er meer bases en eenheden gaan komen in de westelijke militaire zone van het uitgestrekte land.

14 uur geleden