Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister: meeste mensen straks ingeënt, genezen of dood

Duitse minister: meeste mensen straks ingeënt, genezen of dood

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse minister van Volksgezondheid voorziet dat bijna al zijn landgenoten persoonlijk worden geraakt door het coronavirus. "Waarschijnlijk is vrijwel iedereen in Duitsland gevaccineerd, genezen of dood voor het eind van de winter, zoals soms cynisch wordt gezegd", voorspelt minister Jens Spahn. Dat komt volgens hem door de "zeer besmettelijke Delta-variant".

Duitsland probeert, net als Nederland, een snelle stijging van het aantal coronabesmettingen onder controle te krijgen. Daardoor neemt de druk op de zorg toe. "We hebben een zeer, zeer moeilijke situatie in veel ziekenhuizen", zei Spahn, die Duitsers vroeg zich vooral te laten inenten. Tot dusver is ongeveer 68 procent van de Duitsers volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

Het Duitse gezondheidsinstituut RKI, de tegenhanger van het Nederlandse RIVM, maakte maandag weer melding van ruim 30.000 nieuwe coronabesmettingen. Die waren in de afgelopen dag geregistreerd. Sinds het begin van de pandemie zijn in het 83 miljoen inwoners tellende Duitsland zo'n 5,3 miljoen besmettingen vastgesteld en bijna 100.000 coronapatiënten overleden.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
En dan nog steeds doen alsof gevaccineerden tegen corona beschermd zijn ... Dan gaan we dit probleem dus niet oplossen.
Johan__ 1 maand geleden
Knettergek
RobvdZande 1 maand geleden
https://www.zeelandnet.nl/video/bekijk/video/33213/diederik_gommers_2g_gaat_niet_helpen_60_volledig_gevaccineerd_waarom_geeft_regering_cijfers_niet.html

Meer uit Buitenland

Betogers tegen abortus in Washington hopen op hooggerechtshof

WASHINGTON (ANP/RTR) - Tienduizenden mensen betogen in Washington tegen abortus. De sfeer tijdens de jaarlijkse 'Mars voor het Leven' is deze keer optimistischer dan in voorgaande jaren. Veel betogers zien uit naar besluiten van het overwegend conservatieve hooggerechtshof. Dat lijkt geneigd een vonnis te gaan herzien, waarmee in 1973 feitelijk het doden van de foetus tot de leeftijd van circa 24 weken werd gelegaliseerd.

2 uur geleden
NAVO gaat ook oefenen in Middellandse Zee volgens VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft grote marine-oefeningen van de NAVO in de Middellandse Zee aangekondigd. De bekendmaking volgt een dag nadat Rusland donderdag bekendmaakte grote manoeuvres tegelijkertijd te houden op meerdere zeeën, inclusief de Middellandse Zee.

3 uur geleden
Berlijn blokkeert Estlandse wapenexport naar Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse regering wil niet dat Estland Duitse wapens exporteert naar Oekraïne. Volgens The Wall Street Journal weigert Berlijn de benodigde toestemming aan Talinn om in Duitsland gemaakte wapens verder te sturen naar Oekraïne. De Amerikaanse regering heeft eerder deze week de Baltische staten wel toestemming gegeven Amerikaanse wapens naar Oekraïne te sturen.

4 uur geleden
Ierland heft vrijwel alle coronamaatregelen op

DUBLIN (ANP) - De Ierse regering gaat bijna alle coronamaatregelen versoepelen vanaf zaterdag om 06.00 uur 's ochtends. De Ierse zender RTE meldt dat de horeca dan weer open mag zonder dat er om coronapassen gevraagd hoeft te worden of dat er afstand gehouden moet worden. De sluitingstijd was sinds eind vorig jaar 20.00 uur.

5 uur geleden
Belgische horeca nog een uur langer open, tot middernacht

BRUSSEL (ANP) - Belgische cafés en restaurants mogen nog een uur langer openblijven. Het sluitingsuur schuift volgende week op naar middernacht, hebben de verantwoordelijke Belgische ministers besloten. Ook zijn er weer toeschouwers welkom bij sportwedstrijden en optredens.

6 uur geleden
VN-chef Guterres betreurt gebrek aan wereldwijd bestuur in crises

NEW YORK (ANP/RTR) - VN-chef António Guterres betreurt dat het coronavirus, de klimaatcrisis en de hervorming van het financiële stelsel wereldwijd niet goed worden aangepakt en ziet daar een falen van de hele wereld in. Hij vindt dat daarom "de menselijkheid in het centrum van de technologie moet worden geplaatst en de vrede dienen. Technologie zou niet ons moeten gebruiken, maar wij de technologie."

6 uur geleden
Oud-vertrouweling Sarkozy krijgt celstraf voor fraude

PARIJS (ANP/AFP) - De voormalige stafchef van de Franse oud-president Nicolas Sarkozy, Claude Guéant, is veroordeeld tot een jaar celstraf voor fraude, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij en vier andere oud-medewerkers en bevriende adviseurs van Sarkozy stonden voor de Franse rechter in een zaak rond vriendjespolitiek en fraude met overheidsgeld. Drie van hen kregen voorwaardelijke celstraffen en boetes, één verdachte is vrijgesproken.

8 uur geleden