Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister dankt voetbalfans voor gedrag

Duitse minister dankt voetbalfans voor gedrag

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de voetbalfans in zijn regio bedankt voor hun "voorbeeldige gedrag" bij de herstart van het seizoen in de Bundesliga. "Ik moet iedereen een compliment maken. Het is gegaan zoals we hadden gehoopt."

Vooraf bestond de vrees dat supporters zouden gaan samenscholen in de buurt van het stadion, dan wel massaal de cafés zouden overlopen. Ook bestond vrees voor demonstraties van fans die niet willen dat er wordt gespeeld zolang er, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, geen publiek bij mag.

"Veel mensen zijn op een zeer emotionele wijze betrokken bij de Bundesliga", zegt Reul. "Vooral in deze tijd heb ik daar alle begrip voor. Het is echter vooral nu van groot belang dat het gedrag van iedereen binnen de perken blijft. Dat is gebeurd. Ik heb in het verleden de 'ultra's' vaak bekritiseerd, nu maak ik ze een groot compliment. Laten we zo doorgaan."

In de betreffende regio, in Duitsland één van de zwaarst getroffene door het virus, speelden Borussia Dortmund, Fortuna Düsseldorf en 1. FC Köln het afgelopen weekeinde thuis.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Oranje spelen op Wembley belangrijk duel met Engelsen

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje gaan in het iconische Wembley-stadion in Londen proberen een grote volgende stap te zetten naar de Olympische Spelen van volgend jaar. Bij winst op het door Sarina Wiegman gecoachte Engeland houdt het Nederlands elftal in ieder geval de Engelsen achter zich in de Nations League-poule. België is een andere concurrent.

33 minuten geleden
Coach Van 't Schip zag Ajax-spelers die voor elkaar vochten

MARSEILLE (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vindt dat zijn spelers ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille (4-3) er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. "Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld. Het had voor de rest niet veel uitgemaakt, maar meer voor de moraal", zei de trainer bij Veronica.

3 uur geleden
Aanvoerder Bergwijn vond dat Ajax scherper had moeten zijn

MARSEILLE (ANP) - Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat er meer in had gezeten na de nederlaag van Ajax bij Olympique Marseille. De Amsterdammers kwamen drie keer terug van een achterstand, maar verloren door een tweede benutte strafschop met 4-3. "Er had meer ingezeten vandaag als we wat scherper waren geweest", zei Bergwijn bij Veronica. "We maakten te veel individuele fouten. Ik ook, bij de 1-0. Ik mag die bal niet verliezen."

3 uur geleden
Ajacied Berghuis niet eens met rode kaart na tackle

MARSEILLE (ANP) - Steven Berghuis werd halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League met rood van het veld gestuurd na een tackle op Joaquín Correa. Ajax wist daarna met tien man nog terug te komen tot 3-3, maar door een late strafschop verloren de Amsterdammers toch met 4-3 in Marseille.

3 uur geleden
Gakpo helpt Liverpool met 2 goals aan groepswinst in Europa League

LIVERPOOL (ANP) - Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

4 uur geleden
Ajax na nederlaag bij Marseille uitgeschakeld in Europa League

MARSEILLE (ANP) - Ajax is na de nederlaag in Marseille definitief uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers van coach John van 't Schip verloren met 4-3 bij Olympique Marseille. Ajax kan wel nog derde worden en zich plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.

5 uur geleden
AZ krijgt hulp van Aston Villa, dat Legia Warschau verslaat

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft door een 2-1-overwinning op Legia Warschau de hoop van AZ op Europese overwintering levend gehouden. Als de Alkmaarders op 14 december bij Legia winnen, is de ploeg van trainer Pascal Jansen alsnog door in de Conference League. AZ speelt dan een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Europa League.

5 uur geleden