Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister: coronanoodtoestand volgende maand ten einde

Duitse minister: coronanoodtoestand volgende maand ten einde

BERLIJN (ANP) - De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild. De noodtoestand is de juridische basis van veel coronamaatregelen, maar een deel daarvan blijft volgens de bewindsman ook na volgende maand nog "absoluut noodzakelijk". Het gaan dan bijvoorbeeld om het vaccinatie- en testbeleid en hygiënevoorschriften.

"We bewegen van de noodtoestand naar een situatie van bijzondere voorzichtigheid", zei de minister volgens de krant op een conferentie met Duitse deelstaatministers van Volksgezondheid. "Dit betekent dat de noodtoestand die al bijna negentien maanden van kracht is sinds 28 maart 2020 zal eindigen." Het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, classificeert "het risico voor gevaccineerde mensen als matig", zei de minister volgens andere aanwezigen.

Spahn acht het onwaarschijnlijk dat de parlementariërs in de Bondsdag de bestaande situatie willen verlengen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Overleg Calais: EU-landen gaan nauwer samenwerken in Kanaal

CALAIS (ANP/AFP/DPA) - De EU-landen die zondag in de Franse havenstad Calais bijeen waren om ongewenste immigratie tussen het Europese vasteland en het VK te bespreken, hebben afgesproken hun samenwerking op te voeren. Tevens zal de Europese grensbewakingsdienst Frontex al vanaf woensdag haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee vergroten, onder meer via de inzet van luchtbewaking. Ook Europol gaat de lidstaten ondersteunen.

5 uur geleden
Marokko weert internationale vluchten vanwege Omikron-variant

RABAT (ANP) - Marokko laat met ingang van maandag op zijn luchthavens geen vluchten uit het buitenland meer toe. De maatregel is genomen uit angst voor verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. De maatregel geldt voor twee weken.

7 uur geleden
Ook twee besmettingen met Omicron-variant in Denemarken

KOPENHAGEN (ANP/DPA) - Ook in Denemarken zijn twee coronabesmettingen vastgesteld met de Omicron-variant. Het gezondheidsinstituut SSI heeft dat zondag bevestigd, nadat een dag eerder al bekend werd twee verdachte gevallen nader werden bekeken. De desbetreffende passagiers waren met het vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Denemarken gereisd en zitten in quarantaine.

10 uur geleden
Zwitsers steunen wet coronapas in referendum

BERN (ANP/AFP/RTR) - De Zwitsers staan in grote meerderheid achter de wet die het gebruik van de coronapas mogelijk maakt. Tegenstanders hadden een referendum afgedwongen, maar uiteindelijk bepaalde 62 procent van de kiezers dat de pas voor toegang tot onder meer restaurants en evenementen in stand kan blijven. Dat was een groter percentage dan verwacht.

12 uur geleden
Tsjechische president benoemt Petr Fiala tot premier

PRAAG (ANP/AFP/RTR) - De centrumrechtse oppositieleider Petr Fiala wordt de nieuwe premier van Tsjechië na de verkiezingen van vorige maand. President Milos Zeman verrichte de ceremonie vanwege zijn broze gezondheid in een rolstoel, terwijl de twee politici waren gescheiden door plexiglas.

13 uur geleden
President Steinmeier roept Duitsers op contacten te beperken

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsers moeten hun contacten beperken om de vierde coronagolf niet verder te laten escaleren. President Frank-Walter Steinmeier doet die oproep zondag in Bild, de grootste krant van Duitsland. Zaterdag werden bij de oosterburen de eerste Omicron-besmettingen vastgesteld.

14 uur geleden
Australië opent offensief tegen internettrollen

CANBERRA (ANP/DPA) - Australië wil socialemediabedrijven dwingen de identiteit van anonieme internettrollen te onthullen. Wetgeving die dit mogelijk maakt wordt komende week gepresenteerd, kondigde premier Scott Morrison zondag aan.

16 uur geleden