Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister: compromis onmogelijk in rechtsstaatruzie Polen

Duitse minister: compromis onmogelijk in rechtsstaatruzie Polen

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Unie kan in het conflict met Polen over de rechtsstaat geen concessies doen of een middenweg vinden. "We moeten erover praten, maar ik zie geen ruimte voor compromissen", zegt de Duitse minister van Europese Zaken.

De scheidende Duitse bondskanselier Angela Merkel riep vorige week nog op vooral met Polen in gesprek te blijven, wat haar onder andere in het Europees Parlement op felle kritiek kwam te staan. "Aan het eind van zo'n gesprek moeten we duidelijk uitspreken wat we hebben onderschreven toen we ons aansloten bij de EU", zegt Merkels minister Michael Roth. "Er is geen ruimte om daarop af te dingen."

Roth is van de sociaaldemocratische SPD, die als de regeringsvorming in Duitsland slaagt met Olaf Scholz de opvolger voor Merkel zal leveren.

Polen stelt dat Europese regels soms moeten wijken voor Pools recht. Dat heeft de EU in rep en roer gebracht, omdat het land daarmee morrelt aan een pijler van de rechtsorde, waarschuwt onder meer de Europese Commissie.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Wie zijn rechtsorde? van een ongekozen elite van uitgerangeerde politici die Europa gekaapt hebben en er een eigen project van gemaakt hebben , alleen maar om hun bestaansrecht te rechtvaardigen . Allemaal buigen of barsten . Dat barsten durven ze niet aan
JoMePi 1 maand geleden
Bij de EU is het my way of the highway. Heel democratisch allemaal , maar niet heus

Meer uit Buitenland

Paus: Europa ontduikt verantwoordelijkheid in migrantencrisis

ATHENE (AFP/DPA/ANP) - Als het gaat om het opnemen van migranten, zou Europa een "motor van solidariteit" moeten zijn. In plaats daarvan is Europa "geblokkeerd en ongecoördineerd, verscheurd door nationalistisch egoïsme" en wordt er tijd gerekt, zei paus Franciscus tijdens een gesprek met politieke en diplomatieke autoriteiten in Athene.

2 uur geleden
Dode bij uitbarsting vulkaan Semeru op Java

JAKARTA (ANP/RTR/DPA) - Bij een nieuwe uitbarsting van de actieve vulkaan Semeru op het Indonesische eiland Java is zaterdag zeker één dode gevallen. Meer dan veertig mensen hebben brandwonden opgelopen, zeggen de plaatselijke autoriteiten. Door de eruptie worden lava en grote wolken as uitgestoten. Omwonenden zijn op de vlucht geslagen.

2 uur geleden
Merkel roept in laatste video op tot solidariteit tegen corona

BERLIJN (DPA/ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar laatste wekelijkse videoboodschap opgeroepen tot solidariteit en vaccinaties in de strijd tegen het coronavirus. Ze wordt volgende week naar verwachting opgevolgd na zestien jaar het land te hebben geleid.

3 uur geleden
VS: Rusland plant begin 2022 massaal offensief in Oekraïne

WASHINGTON DC (ANP/AFP) - Rusland zou zich klaarmaken om begin volgend jaar Oekraïne binnen te vallen met ruim 175.000 troepen, meldt The Washington Post op basis van een document van de Amerikaanse inlichtingendiensten en gesprekken met anonieme bronnen.

4 uur geleden
Cookeilanden melden eerste besmetting met coronavirus

AVARUA (ANP/AFP) - De Cookeilanden hebben zaterdag hun eerste coronabesmetting gemeld. De kleine eilandnatie in de Grote Oceaan was een van de laatste landen op de wereld waar het coronavirus nog niet was waargenomen.

5 uur geleden
Voortvluchtige ouders van schoolschutter Michigan opgepakt

OXFORD (ANP/AFP/RTR) - De ouders van de schoolschutter in de Amerikaanse staat Michigan zijn zaterdag aangehouden nadat ze als voortvluchtigen waren aangemerkt. James en Jennifer Crumbley worden verdacht van dood door schuld.

5 uur geleden
Mexicaanse autoriteiten halen 210 migranten uit vrachtwagen

MEXICO-STAD (ANP/DPA) - De Mexicaanse autoriteiten hebben 210 migranten uit een vrachtwagen gehaald. In de laadruimte zaten volwassenen en kinderen van verschillende nationaliteiten. De bestuurder is aangehouden, meldt immigratiedienst INM.

6 uur geleden