Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister: 400 kinderen uit Moria zijn slechts eerste stap

Duitse minister: 400 kinderen uit Moria zijn slechts eerste stap

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer werkt aan een plan om meer migranten van Lesbos te halen. Hij noemt het ophalen van 400 minderjarigen die in het uitgebrande kamp Moria verbleven "een eerste stap".

"Ik vind het persoonlijk heel belangrijk dat we een snelle oplossing vinden voor families met kinderen", zei Seehofer vrijdagavond in Berlijn. De CSU-politicus laat weten dat Duitsland, dat momenteel het EU-voorzitterschap bekleedt, samen met de Europese Commissie daarvoor werkt aan een brief aan de EU-landen. Hoeveel gezinnen met kinderen er op Lesbos verblijven is volgens hem niet bekend.

Duitsland en Frankrijk kwamen eerder overeen dat een aantal EU-landen vierhonderd minderjarigen die zonder begeleiding in Moria verbleven, gaat overnemen. Ook Nederland doet mee en neemt vijftig alleenstaande asielkinderen voor zijn rekening. Het Nederlandse kabinet is tevens bereid nog eens vijftig personen op te nemen uit gezinnen met minderjarige kinderen.

"Deze vreselijke brand zou voor ons allemaal, in heel Europa, een waarschuwing moeten zijn dat de omstandigheden echt substantieel moeten veranderen. Als federale overheid zullen we er alles aan doen om dit te bereiken", aldus Seehofer.

Meer uit Buitenland

Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

2 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

2 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

2 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

2 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

4 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

5 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

5 uur geleden