Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse justitie onderzoekt afluisteraffaire rond Taurus-raket

Duitse justitie onderzoekt afluisteraffaire rond Taurus-raket

KEULEN (ANP) - De Duitse justitie onderzoekt de afluisteraffaire rond een militair overleg over de mogelijke inzet van de Duitse Taurus-kruisraket in Oekraïne. Volgens de Duitse zender WDR is er een zaak geopend tegen "onbekenden" voor spionage.

Een opname van het inbelgesprek tussen hooggeplaatste luchtmachtofficieren werd gepubliceerd door Russische propagandamedia. De militairen spraken over wapenhulp voor Oekraïne en over de sterke en zwakke punten van de Taurus. De conferentie van ongeveer 40 minuten eind februari was niet bedoeld voor de openbaarheid.

Justitie vermoedt dat een Russische geheime dienst het gesprek stiekem heeft opgenomen. De Duitse defensieminister Boris Pistorius verklaarde kort na het lekken van het overleg dat een deelnemer aan het gesprek een fout had begaan door in te bellen via een niet-beveiligde lijn.

Meer uit Buitenland

Schotse premier Yousaf stapt op na uiteenvallen regering

EDINBURGH (ANP) - De Schotse premier Humza Yousaf stapt op. Het parlement zou later deze week een vertrouwensstemming houden over hem, maar Yousaf houdt nu de eer aan zichzelf.

15 minuten geleden
Turkije bevestigt steun voor Rutte als nieuwe NAVO-chef

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije heeft NAVO-bondgenoten laten weten dat het demissionair premier Mark Rutte steunt in zijn poging de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. Een Turkse functionaris heeft dat bekendgemaakt, nadat de Turkse steun al was gemeld door NAVO-diplomaten.

47 minuten geleden
Einde aan maandenlange blokkades op grens Polen en Oekraïne

WARSCHAU/KYIV (ANP/RTR) - Poolse boeren hebben na maanden een einde gemaakt aan de blokkades van de grenzen met Oekraïne. De regeringen in Warschau en Kyiv melden dat ze overeenstemming hebben bereikt over het conflict rond de export van landbouwproducten.

1 uur geleden
Dodental na Israëlische luchtaanvallen op Rafah opgelopen

RAFAH (ANP/RTR/DPA) - Het dodental na Israëlische luchtaanvallen op Rafah maandag is opgelopen. Er zijn zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen, meldt het lokale ministerie van Gezondheid. Israël heeft meerdere huizen in de zuidelijke stad in de Gazastrook gebombardeerd.

1 uur geleden
Diplomaten: Turkije steunt Mark Rutte als NAVO-chef

BRUSSEL (ANP) - Turkije steunt demissionair premier Mark Rutte als NAVO-chef. Dat hebben diplomaten in Brussel bevestigd. Rutte was afgelopen vrijdag op bezoek bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om steun te krijgen voor zijn kandidatuur voor de topjob. Er zijn nu nog drie NAVO-landen over die Rutte moet zien over te halen.

1 uur geleden
Spaanse premier Sánchez blijft na dagen twijfelen toch aan

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft besloten aan te blijven als regeringsleider. Hij twijfelde een aantal dagen over zijn politieke toekomst, nadat vorige week een corruptieonderzoek was geopend naar zijn echtgenote.

2 uur geleden
Tientallen doden na damdoorbraak in Kenia

NAIROBI (ANP/AFP) - Zeker 42 mensen zijn omgekomen na een damdoorbraak in Kenia, dat kampt met hevige regenval en overstromingen. Het dodental loopt mogelijk nog op.

2 uur geleden