Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse IT-expert: ik kan functies Tesla's op afstand bedienen

Duitse IT-expert: ik kan functies Tesla's op afstand bedienen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Een Duitse IT-beveiligingsexpert zegt zwakke plekken te hebben gevonden in software waarmee hij op afstand bepaalde functies van Tesla's kan bedienen. Het lukte de 19-jarige David Colombo naar eigen zeggen om bij 25 exemplaren van het elektrische-automerk onder andere de deur van het slot te halen, muziek te draaien en te zien of er iemand in de auto is.

De hacker beweert dat hij deze functies vanuit zijn huis bij auto's in dertien verschillende landen kon besturen. De reden dat hij dit op Twitter zette, was dat hij de eigenaren van de auto's wilde waarschuwen.

Het probleem, dat Colombo via Twitter wereldkundig maakte, zou niet bij software of systemen van Tesla zelf liggen maar bij die van een externe softwareleverancier. Aan persbureau Bloomberg liet hij screenshots zien van de zwakke plekken in die software, maar omdat die nog niet zijn opgelost wil hij niet dat de naam van de softwareleverancier bekend wordt.

Het probleem zit volgens Colombo in de manier waarop het softwareprogramma gevoelige informatie opslaat die nodig is om verbinding te leggen met de auto's. De gevolgen kunnen ernstig zijn als kwaadwillenden die informatie gebruiken, waarschuwt hij. De software zit in relatief weinig Tesla's.

Tesla was niet direct bereikbaar voor een reactie. Colombo zegt contact te hebben opgenomen met IT-beveiligers van Tesla en het bedrijf achter de bewuste software.

Meer uit Financieel

Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

16 minuten geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

23 minuten geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

53 minuten geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

20 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden