Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse inflatie weer gestegen in augustus

Duitse inflatie weer gestegen in augustus

WIESBADEN (ANP/DPA) - De inflatie in Duitsland is in augustus weer gestegen, na in juli nog licht gedaald te zijn. Volgens het Duitse federale statistiekbureau stegen de consumentenprijzen in de grootste economie van Europa deze maand met 7,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is het hoogste niveau sinds de oliecrisis van de jaren zeventig en gelijk aan de inflatie van mei.

In juli kwam de inflatie nog uit op 7,5 procent. Volgens het statistiekbureau werd de inflatie in augustus weer verder aangejaagd door de hogere prijzen voor energie en voedsel. Op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode steeg de Duitse inflatie naar 8,8 procent, van 8,5 procent in juli.

De Duitse overheid heeft maatregelen genomen om huishoudens te helpen met de stijgende consumentenprijzen door bijvoorbeeld goedkope ov-tickets en een verlaging van de accijns op brandstof. Per donderdag lopen deze tijdelijke maatregelen af, wat mogelijk kan zorgen voor een verder oplopende inflatie in Duitsland.

De Bundesbank denkt dat het geharmoniseerde inflatieniveau tegen het einde van dit jaar kan stijgen naar 10 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde in juli de rente met een half procentpunt en kan volgende week de rente mogelijk met driekwart procentpunt gaan verhogen om zo de hoge inflatie aan te pakken. Woensdag komen inflatiecijfers voor het eurogebied naar buiten.

Meer uit Financieel

EU onderzoekt verslavende werking Insta en Facebook op kinderen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie denkt dat Instagram en Facebook kinderen verslaafd maken. Dat is tegen de Europese regels die internetbedrijven voorschrijven dat ze bijvoorbeeld kinderen moeten beschermen. De commissie heeft een officieel onderzoek ingesteld.

57 minuten geleden
Post sturen duurder, kwaliteit bezorging gaat achteruit, ziet ACM

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer gaan betalen voor het sturen van post, maar de kwaliteit van de bezorging is achteruitgegaan. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar jaarlijkse Post- en pakketmonitor. De toezichthouder zegt veel klachten te krijgen over post en pakketten die te laat of onzorgvuldig worden bezorgd.

1 uur geleden
Eurostar gaat investeren in vijftig nieuwe treinen

AMSTERDAM (ANP) - Eurostar gaat investeren in tot vijftig nieuwe treinen. In de toekomst wil Eurostar uiteindelijk 67 treinen laten rijden, dat zijn er zestien meer dan nu. Het is de bedoeling dat de eerste nieuwe treinen vanaf begin 2030 gaan rijden.

2 uur geleden
Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto's kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een elektrische auto.

2 uur geleden
EasyJet is in Nederland klaar voor zomerseizoen, zegt directeur

LUTON (ANP) - EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

4 uur geleden
Siemens boekt minder winst en verkoopt onderdeel

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal de winst zien dalen. Ook het aantal orders nam af. Dat komt onder meer door de aanhoudende zwakke vraag naar automatiseringsproducten voor fabrieken uit China. Siemens kondigde tevens aan het onderdeel Innomotics voor 3,5 miljard euro te verkopen aan de Amerikaanse investeerder KPS Capital Partners.

4 uur geleden
Energiebedrijven vinden akkoord 'goede basis' energietransitie

DEN HAAG (ANP) - Het hoofdlijnenakkoord is "een goede basis" om verder te gaan met de overgang van fossiele naar duurzame energie, vindt Energie-Nederland. PVV, NSC, BBB en VVD hebben onder meer afgesproken dat de energietransitie "een grote impuls" krijgt en gericht moet zijn op minder afhankelijkheid van "onbetrouwbare landen" voor energie. Nederland moet meer eigen duurzame energie produceren.

4 uur geleden