Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse handbalploeg overweegt EK te verlaten om vele besmettingen

Duitse handbalploeg overweegt EK te verlaten om vele besmettingen

BRATISLAVA (ANP/DPA) - De Duitse handbalploeg trekt zich wellicht voortijdig terug van het EK handbal in Hongarije en Slowakije. Na vier nieuwe besmettingen is het aantal spelers dat positief heeft getest op corona op twaalf gekomen. Bondscoach Alfred Gislason heeft nog maar dertien spelers tot zijn beschikking voor de eerste wedstrijd in de hoofdronde op donderdag tegen Spanje.

"We zullen deze situatie samen moeten beoordelen", zei voorzitter Mark Schober van de Duitse handbalbond. De bond is in overleg met het team, de Duitse clubs van de spelers en de Europese handbalfederatie. Bondscoach Gislason sprak van een "absurde en frustrerende situatie".

Van de oorspronkelijke selectie zijn nog zes spelers over. Gislason heeft al tal van vervangers laten invliegen naar Bratislava, waar de Duitse ploeg speelt. De Duitse clubs zitten hier niet op te wachten. "Hier vreesden we het meeste voor, maar we konden het ook verwachten met dit virus. Het heeft natuurlijk geen zin om elke dag drie tot vijf spelers uit de Bundesliga op te roepen als er weer nieuwe coronagevallen bij komen."

De Nederlandse ploeg heeft ook te maken met coronabesmettingen. Drie handballers testten maandag negatief en konden dinsdag niet meespelen in de groepswedstrijd tegen Portugal. Het is nog onduidelijk of bondscoach Erlingur Richardsson vervangers oproept. Oranje zit niet in de poule met Duitsland en speelt donderdag in Boedapest in de hoofdronde tegen Frankrijk.

Meer uit Sport

Sprintploeg vrouwen verrast met Europees brons op 4x100 meter

ROME (ANP) - De vrouwenploeg op de 4x100 meter estafette heeft brons veroverd op de EK atletiek in Rome. De sprintsters brachten daarmee de recordoogst van de Nederlands equipe in Rome op elf medailles.

7 uur geleden
Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

7 uur geleden
Wielerunie UCI presenteert maatregelen voor meer veiligheid

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vier maatregelen voorgesteld om de sport veiliger te maken. De maatregelen, waaronder een systeem van gele kaarten, worden tot het einde van het seizoen getest, voordat ze worden geïmplementeerd.

7 uur geleden
Goud voor estafetteteam 4x400 meter, derde EK-plak Bol en Klaver

ROME (ANP) - De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.

8 uur geleden
Griekspoor na wisselvallige fase in twee sets door in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was ondanks een wisselvallige fase in twee sets te sterk voor Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten: 6-3 7-6 (5).

10 uur geleden
Basketballegende West op 86-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Basketballegende Jerry West is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn voormalige club Los Angeles Lakers. De oud-speler en coach verwierf wereldwijde faam, aangezien zijn silhouet nog altijd wordt gebruikt in het logo van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie.

11 uur geleden
Synchroonzwemsters De Brouwer voor het eerst Europees kampioen

BELGRADO (ANP) - Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer zijn in Belgrado voor het eerst Europees kampioen geworden op het onderdeel duet vrije kür. De 25-jarige tweeling noteerde in de finale een score van 264,6584. Daarmee bleven de zwemsters Isabelle Thorpe en Kate Shortman uit Groot-Brittannië (261,0313) en Shelly Brobritsky en Ariel Nassee uit Israël (245,6105) voor.

11 uur geleden