Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse Groenen scharen zich achter Baerbock als beoogd kanselier

Duitse Groenen scharen zich achter Baerbock als beoogd kanselier

BERLIJN (ANP) - De Duitse Groenen hebben zich zaterdag op hun digitale partijcongres massaal achter Annalena Baerbock geschaard als hun kandidaat voor het kanselierschap. De Groenen willen dat Baerbock de christendemocratische regeringsleider Angela Merkel opvolgt, die na de parlementsverkiezingen in september stopt. Merkel was zestien jaar aan de macht als bondskanselier. Het is de eerste keer dat de Groenen met een eigen kandidaat komen.

Eerder dit jaar maakte Baerbock nog de grootste kans om de nieuwe leider van Duitsland te worden. De 40-jarige partijvoorzitter en haar linkse milieupartij stonden bovenaan in de peilingen. Door enkele misstappen zakte ze naar de tweede positie, weer achter de christendemocraten. Op het partijcongres kreeg ze steun van 98,5 procent van de gedelegeerden, melden Duitse media.

In een coalitie met de sociaaldemocratische SPD van kanselier Gerhard Schröder bestuurden de Groenen Duitsland al van 1998 tot 2005. In meerdere Duitse deelstaten regeren de Groenen inmiddels ook met de christendemocraten, een politieke combinatie die ooit ondenkbaar leek.

Meer uit Buitenland

Autoriteiten VK bekijken verkiezingsactie populaire youtuber

LONDEN (ANP) - Bij de aankomende Britse parlementsverkiezingen blijken in zeker elf kiesdistricten kandidaten aangemeld te zijn die de naam gebruiken van een populaire youtuber. De politie zegt daar al een melding van te hebben gehad en de zaak te bekijken, bericht Sky News.

13 minuten geleden
Fransman na twee jaar gevangenschap in Iran terug in Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Fransman Louis Arnaud is donderdag na twee jaar gevangenschap in Iran teruggekeerd naar Frankrijk. De Iraanse autoriteiten arresteerden hem in 2022 op verdenking van deelname aan de massaprotesten die ontstonden na de dood van Mahsa Amini.

25 minuten geleden
Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

1 uur geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

1 uur geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

1 uur geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

3 uur geleden
G7-top in Italië begint met gesprekken over steun Oekraïne

FASANO (ANP) - De G7-top begint in de Italiaanse regio Apulië met gesprekken over steun aan Oekraïne. De leiders van de lidstaten hopen op een deal over hoe ze de winst op bevroren tegoeden uit Rusland kunnen gebruiken ten gunste van Oekraïne.

3 uur geleden