Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse fabrieken krijgen meer bestellingen binnen dan voorzien

Duitse fabrieken krijgen meer bestellingen binnen dan voorzien

WIESBADEN (ANP) - De bestellingen bij Duitse fabrieken zijn in december sterker toegenomen dan waar kenners rekening mee hielden. Dat kwam vooral door een aantrekkende binnenlandse vraag naar producten van Duitse makelij. De cijfers betekenen een lichtpuntje voor de Duitse economie die vanwege de aanhoudende coronapandemie weer in een recessie dreigt te belanden.

De fabrieksorders namen in de laatste maand van het jaar met 2,8 procent toe. Daarmee steeg de vraag in de grootste economie van Europa sterker dan de hoogste raming van tientallen door persbureau Bloomberg ondervraagde economen.

Eerder werd bekend dat de productie van de Duitse industrie in het slotkwartaal van 2021 met 0,7 procent kromp. Consumenten waren voorzichtig met het doen van uitgaven als gevolg van de omikronvariant van het coronavirus. Daarnaast worstelen fabrieken met tekorten aan onderdelen en problemen in de toeleveringsketens. De problemen in de industrie lijken evenwel wat minder te worden, wat mogelijk goed nieuws betekent voor de loop van 2022.

Verder blijven de aanhoudend hoge prijzen de producenten in de weg zitten. De inflatie daalt namelijk niet zo snel als verwacht. De hogere kosten die bedrijven moeten maken, worden ook weer doorberekend aan klanten. Dan kan ertoe leiden dat de prijzen langere tijd hoog zullen blijven.

Meer uit Financieel

Philips bij winnaars op Damrak na aangekondigd vertrek topman

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiefonds Philips stond dinsdag bij de winnaars in de AEX-index in Amsterdam. De onderneming maakte bekend dat topman Frans van Houten per 15 oktober vertrekt als baas van de onderneming. Hij stond 12 jaar aan het roer bij Philips. Het bedrijf heeft met Roy Jakobs intern een opvolger voor Van Houten gevonden. Jakobs is nu nog de eindverantwoordelijke voor de grote terugroepactie van de slaapapneu-apparaten van het bedrijf.

6 minuten geleden
Duitse industrie waarschuwt voor lage waterstand in Rijn

ESSEN (ANP/DPA) - De Duitse industrie waarschuwt voor de lage waterstand in de Rijn. Deze zit de commerciële scheepvaart op de belangrijke vaarroute in de weg. De waterstand in sommige delen heeft al een historisch dieptepunt bereikt.

24 minuten geleden
Consumentenbond wil ruimere compensatieregeling voor woekerrentes

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil met banken opnieuw in gesprek over een ruimere compensatieregeling voor zogeheten woekerrentes. Aanleiding is een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vorige week over klanten van ABN AMRO die een vergoeding moeten krijgen voor te veel betaalde rentes.

1 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart werd dinsdag bijna 5 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden opgelucht op de meevallende resultaten van het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, dat een maand geleden nog een winstwaarschuwing gaf. Walmart boekte meer omzet dan verwacht en werd ook iets positiever over de rest van het jaar. Wel merkt het concern op dat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan bijvoorbeeld kleding omdat ze meer geld kwijt zijn aan voedingsproducten.

2 uur geleden
Walmart door kortingen toch minder negatief gestemd

BENTONVILLE (ANP/RTR) - Walmart heeft het in het afgelopen kwartaal beter gedaan dan de winkelketen zelf had verwacht. Door artikelen met forse kortingen te verkopen, wist het winkelconcern meer omzet te behalen dan analisten hadden verwacht. Ook stelde het bedrijf de omzet- en winstverwachtingen voor heel het jaar weer wat naar boven bij. Die had Walmart eind vorige maand nog stevig verlaagd, wat toen tot een schok leidde op de beurs.

3 uur geleden
Duitse energieprijs op recordhoogte door hoge gasprijs

BERLIJN (ANP/BELGA/BLOOMBERG) - De Duitse energieprijs komt voor het eerst boven de 500 euro per megawattuur uit. Het afgelopen jaar werd energie grofweg zes keer zo duur. Om elektriciteitscentrales draaiende te houden zoekt Duitsland nu zijn toevlucht in vloeibaar gas, dat vanaf de winter ook zal worden geïmporteerd via twee nieuwe terminals.

4 uur geleden
Twitter moet Musk klein deel gevraagde informatie geven

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Twitter moet Tesla-baas Elon Musk informatie geven van zijn voormalige hoofd consumentenproducten over spam en geautomatiseerde accounts. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Delaware besloten in de strijd tussen het socialemediabedrijf en de rijkste mens op aarde over de geplande overname van Twitter. Musk wilde ook nog van 21 andere Twitter-medewerkers documenten hebben, maar die krijgt hij niet.

4 uur geleden