Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse districten niet gerust op koeling coronavaccins

Duitse districten niet gerust op koeling coronavaccins

FRANKFURT (ANP/RTR) - Meerdere Duitse districten zullen geen gebruik maken van de coronavaccins van Pfizer en BioNTech die afgelopen weekend zijn gedistribueerd. De lokale overheden zijn bezorgd dat de vaccins tijdens transport niet voldoende gekoeld zijn gebleven.

"Er werd getwijfeld of de koeling de hele tijd voldoende is gebleven", aldus Christian Meissner, lokaal bestuurder van het district Lichtenfels in Beieren. "BioNTech heeft gereageerd en gezegd dat het vaccin waarschijnlijk in orde is, maar waarschijnlijk in orde is niet genoeg", zei Meissner, die eraan toevoegde dat de vaccins niet gebruikt zullen worden om het publieke vertrouwen in de vaccinatiecampagne niet te schaden.

Zondag maakte een woordvoerder van het district Lichtenfels bekend dat 1000 doses, bedoeld voor de Noord-Beierse regio's Lichtenfels, Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth, en Wunsiedel, mogelijk onbruikbaar zijn geworden vanwege problemen met de koeling.

Droogijs

De vaccins van Pfizer en BioNTech moeten worden vervoerd en bewaard bij een temperatuur van min 70 graden. Het middel wordt nu verzonden in speciaal ontwikkelde verzenddozen met droogijs, waarin het middel tot vijftien dagen goed blijft.

In de vaccinatiecentra kan het vaccin ongeopend in de bezorgdozen of in gewone koelkasten tot vijf dagen worden bewaard bij 2 tot 8 graden. De feitelijke vaccinatie kan bij kamertemperatuur plaatsvinden. BioNTech meldde vorige week dat het de houdbaarheid van zijn vaccin makkelijker wil maken.

Meer uit Buitenland

Aanhoudende zorgen om veiligheid kerncentrale Zaporizja

KYIV (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich nog steeds zorgen om de "precaire" veiligheid van de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Met name de aanhoudende problemen rond de stroomtoevoer verhogen volgens het IAEA de kans op een ongeval.

11 minuten geleden
Spaanse premier gaat op staatsbezoek naar China

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op staatsbezoek bij de Chinese president Xi Jinping, meldt de Spaanse regering. Daarmee gaat Sánchez in op een uitnodiging van Beijing.

3 uur geleden
Bevolkingsgroei Canada bereikt recordhoogte door immigratie

OTTAWA (ANP) - Voor het eerst is de bevolking van Canada vorig jaar met een miljoen gestegen, grotendeels het gevolg van immigratie, meldde de Canadese overheid woensdag. Daarmee sluit Canada zich aan bij de snelst groeiende landen ter wereld.

3 uur geleden
Mogelijk besluit vervolging Trump op zijn vroegst donderdag

NEW YORK (ANP) - De speciale jury die zich buigt over de mogelijke vervolging van de Amerikaanse oud-president Donald Trump in de zaak rond zwijggeld voor een pornoster komt op donderdag opnieuw samen, meldt de Amerikaanse nieuwszender MSNBC.

6 uur geleden
Media: ex-president Bolsonaro komt deze maand terug naar Brazilië

BRASILIA (ANP) - De omstreden Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro keert binnenkort terug naar zijn land, nadat hij eind vorig jaar naar de Verenigde Staten was uitgeweken. Volgens Braziliaanse media kocht hij een vliegticket voor 30 maart. Het kan nog zijn dat hij zich op het laatste moment bedenkt.

7 uur geleden
Zelensky zweert wraak na jongste aanvallen

BACHMOET (ANP/AFP) - Oekraïne zal reageren op alle Russische aanvallen, bezwoer de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na onder meer een droneaanval ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Daarbij vielen minstens acht doden. Een beschieting van een flatgebouw in Zaporizja had zeker één dode tot gevolg.

10 uur geleden
Japanse commerciële lander komt in baan rond maan

TOKIO (ANP) - Een onbemande commerciële lander uit Japan is met succes in een baan rond de maan gebracht. Dat is een belangrijke stap op weg naar de eerste landing van een bedrijf op de maan. Eind april zou dat moeten gebeuren, meldt bouwer ispace.

12 uur geleden