Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse defensieminister: leger kan Duitsland niet verdedigen

Duitse defensieminister: leger kan Duitsland niet verdedigen

BERLIJN (ANP) - Het Duitse leger is niet in staat het eigen land of zijn bondgenoten te verdedigen bij een brute aanvalsoorlog door bijvoorbeeld de Russen. Duitsland heeft geen strijdkrachten die weerstand kunnen bieden tegen een dergelijke agressie, aldus de Duitse defensieminister Boris Pistorius.

Volgens de krant Bild sloeg Pistorius alarm over de toestand van het leger in een vergadering van zijn sociaaldemocratische regeringspartij SPD. De bewindsman laakte daar ook de manier waarop Duitsland zijn opgave vervult binnen het NAVO-bondgenootschap: "We moeten onze verplichtingen in de alliantie nakomen, ze weer nakomen. Dat hebben we niet gedaan in het verleden." Als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van mensen "die hier of in Polen of elders wonen", moeten contractuele verplichtingen worden vervuld, aldus Pistorius.

Bild stelt dat de staat van de Duitse troepen lange tijd is verdoezeld door politici, maar dat er nu door Pistorius duidelijk tekortkomingen worden gesignaleerd. De minister benadrukte dat dringend van alles nodig is voor het leger, van wapens, munitie en voertuigen tot soldaten.

Meer uit Buitenland

Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

1 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

2 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

7 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

9 uur geleden
Palestijnen: 14 doden bij inval Israël op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan.

11 uur geleden
Axios: VS-sancties tegen legereenheid Israël om mensenrechten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigt naar verwachting binnen enkele dagen sancties aan tegen het Netzah Yehuda-bataljon van het Israëlische leger. Die legereenheid zou mensenrechten hebben geschonden op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat schrijft het Amerikaanse nieuwsplatform Axios onder verwijzing naar drie Amerikaanse bronnen.

11 uur geleden
Huis van Afgevaardigden keurt nieuwe militaire hulp Israël goed

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag miljarden dollars aan nieuwe militaire hulp toegekend aan Israël. Het wetsvoorstel wordt mogelijk dinsdag al in de Senaat behandeld, waar het naar verwachting wordt aangenomen.

12 uur geleden