Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse deelstaat Thüringen kiest op 4 maart weer een premier

Duitse deelstaat Thüringen kiest op 4 maart weer een premier

ERFURT (ANP/DPA) - In de Duitse deelstaat Thüringen gaan ze op 4 maart weer proberen een nieuwe regeringsleider te kiezen na alle ophef die is ontstaan over de vorige verkiezing.

De drie linkse partijen SPD, de Groenen en Die Linke zijn het daar samen met de christendemocraten van de CDU over eens geworden, meldt de voormalige regiopremier Bodo Ramelow. De vier partijen zijn ook akkoord gegaan dat op 25 april 2021 nieuwe parlementsverkiezingen worden gehouden.

In Thüringen werd begin deze maand Thomas Kemmerich van de liberale FDP tot premier verkozen dankzij de steun van het CDU en de rechtspopulistische AfD. Dat leidde tot een landelijke politieke rel, omdat het binnen de gevestigde partijen als taboe wordt gezien om samen te werken met de AfD. Door alle commotie diende Kemmerich amper vier dagen na zijn verkiezing zijn ontslag in.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet gaat nog eens wieden in lange lijst 'spoedwetten'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt zich de kritiek aan dat het de Tweede Kamer tijdens de coronacrisis te vaak vraagt om wetsvoorstellen toch snel af te handelen. Alle bewindslieden gaan nog eens kijken of dat "nou echt allemaal wel nodig is", zegt premier Mark Rutte. Hij wil niet de indruk wekken "alsof wij nu even snel nog wat dingen erdoorheen jassen".

7 uur geleden
Minister: gedoog permanente bewoner vakantiehuisje in coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten moeten mensen die clandestien in een vakantiehuisje wonen tijdens de coronacrisis gedogen, vindt het kabinet. Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) wil voorkomen dat nog eens tienduizenden mensen "in deze uitzonderlijke tijd op straat belanden".

7 uur geleden
Ondernemers kunnen voor meer belastingen uitstel krijgen

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers en zzp'ers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen voor meer belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook worden de aanvragen hiervoor versoepeld en kan er langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd, laat staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën weten.

1 dag geleden
Rutte: 14 dagen thuisquarantaine Nederlanders na terugkeer

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die met het vliegtuig terugkeren uit de Verenigde Staten wordt verzocht veertien dagen thuis te blijven om te voorkomen dat ze mogelijk mensen met het coronavirus besmetten in Nederland. Ook mensen die terugkeren met een door het ministerie van Buitenlandse Zaken geregelde repatriëringsvlucht wordt gevraagd voortaan uit voorzorg eerst veertien dagen thuis te blijven. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt na crisisberaad over de coronapandemie.

1 dag geleden
Premier Rutte: Duitsers en Belgen, kom niet naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte doet een oproep aan mensen uit België en Duitsland om tijdens het paasweekeinde niet naar Nederland te komen. Dat zei hij donderdag na afloop van een bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

1 dag geleden
Kabinet wil productie van 3 kolencentrales flink verlagen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de productie van drie van de vier kolencentrales binnenkort flink verlagen. Haagse bronnen bevestigen een bericht van de NOS dat het kabinet hierover wil praten met de eigenaren van de twee kolencentrales op de Maasvlakte en de centrale in de Eemshaven.

1 dag geleden
Kabinet kijkt naar aanpak toerisme tijdens paasweekend

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet bespreekt donderdag hoe moet worden omgegaan met het toerisme tijdens het komende paasweekend. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

1 dag geleden