Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen: ban voor ongevaccineerden

Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen: ban voor ongevaccineerden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is overstag en gaat ongevaccineerden weren uit onder meer restaurants en voetbalstadions. De regering van de aan Nederland grenzende regio, met de meeste inwoners van alle Duitse deelstaten, wil daarmee het stijgend aantal coronabesmettingen indammen.

De beperkingen voor niet-gevaccineerde volwassenen gelden voor de hele vrijetijdssector, aldus premier Wüst. Ze gaan volgende week in. Dan hebben uitsluitend gevaccineerden en genezen coronapatiënten (de zogenoemde 2G-regel) nog toegang tot bijvoorbeeld kerstmarkten. Bij een bijzonder hoog besmettingsgevaar, bijvoorbeeld met carnaval of in discotheken, komt nog de eis van een negatieve test.

Volgens Wüst is de coronasituatie in zijn deelstaat "niet zo dramatisch" als elders. Maar de situatie op de intensive care-afdelingen is "steeds problematischer." Hij ziet niets in verplichte vaccinaties, maar wil wel meer testen en extra prikken aanbieden, melden Duitse media.

In meerdere andere Duitse deelstaten werd de 2G-regel al ingevoerd.

Meer uit Buitenland

Das Boot-regisseur Wolfgang Petersen (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Wolfgang Petersen, die de bekende en veelgeprezen Duitstalige film Das Boot regisseerde, is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dood werd dinsdagavond bekendgemaakt door zijn productiemaatschappij. Hij stierf aan alvleesklierkanker omringd door zijn familie in zijn huis in Brentwood, een deel van Los Angeles.

48 minuten geleden
VN-chef en presidenten Oekraïne en Turkije bijeen in Oekraïne

NEW YORK (ANP/AFP/DPA/RTR) - VN-chef António Guterres is donderdag in Oekraïne voor een bijeenkomst met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en diens Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan. De ontmoeting in het westelijke Lviv vloeit voort uit de vooralsnog geslaagde pogingen van Turkije en de VN om de voedselexport van Oekraïne door te laten gaan ondanks de oorlog. Guterres bezoekt vrijdag de havenstad Odessa.

2 uur geleden
Estland ontmantelt Sovjetmonument bevreesd voor inmenging Rusland

TALLINN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De autoriteiten in Estland hebben een T-34-tank en andere monumenten uit het Sovjettijdperk ontmanteld, nadat premier Kaja Kallas had gezegd dat Rusland ze gebruikte om vijandigheid in het Baltische land aan te wakkeren. De tank uit de Tweede Wereldoorlog stond in de oostelijke stad Narva, waar negen op de tien inwoners etnische Russen zijn. Velen hadden zich uitgesproken tegen de verwijdering.

3 uur geleden
Poolse brandweer haalt 100 ton dode vis uit Oder

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - Honderden Poolse brandweerlieden hebben de afgelopen dagen 100 ton dode vis gehaald uit de rivier de Oder, waardoor de vrees voor een ecologische ramp is toegenomen. Vermoedelijk zijn chemicaliën de boosdoener. Ook in Duitsland zijn dode vissen uit het water gehaald.

4 uur geleden
Hoorzitting over openbaarmaking document rond huiszoeking Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft voor donderdag een hoorzitting gelast over een verzoek tot openbaarmaking van een FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van het huis van oud-president Donald Trump in Florida. Het ministerie van Justitie wil het document vanwege de gevoeligheid niet vrijgeven, waarop media als CNN en The Washington Post naar de rechter stapten.

4 uur geleden
Verliezer verkiezingen Kenia legt zich niet neer bij uitslag

NAIROBI (ANP/AFP) - De verliezer van de presidentsverkiezingen in Kenia legt zich niet neer bij de uitslag. Oppositieleider Raila Odinga, die werd gesteund door vertrekkend president Uhuru Kenyatta, zei alle mogelijke juridische stappen te overwegen.

6 uur geleden
Rusland: Oekraïners saboteerden kerncentrale bij Russische Koersk

KOERSK/MOSKOU (ANP) - In de regio van de Russische stad Koersk zijn zes elektriciteitsmasten voor hoogspanningsleidingen van een kerncentrale opgeblazen. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn de daders 'Oekraïense saboteurs'. De acties waren op 4, 9 en 12 augustus en verstoorden de energielevering van de centrale aan een grote regio. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de energiecentrale niet kon leveren.

7 uur geleden