Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse deelstaat Hessen worstelt met winterse 'sneeuwchaos'

Duitse deelstaat Hessen worstelt met winterse 'sneeuwchaos'

BAD SCHWALBACH (ANP/DPA) - Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen hebben maandag te maken gehad met zware sneeuwval die plaatselijk voor grote problemen zorgde. Een brandweercommandant liet aan de Süddeutsche Zeitung weten dat "bomen als lucifers afbraken". Tientallen mensen moesten de nacht door het winterse weer doorbrengen op een school in Wiesbaden.

De sneeuwval begon maandag na het middaguur. Door afbrekende boomtakken en omvallende bomen ontstonden talrijke files. Politie en brandweer moesten auto's "uit de sneeuw bevrijden", meldden Duitse media, die van "sneeuwchaos" spraken. De autoriteiten riepen mensen maandagavond op niet de weg op te gaan.

Een groep van 27 leerlingen van de Frankfurt International School in Wiesbaden moest de nacht van maandag op dinsdag samen met 28 volwassenen in het gebouw doorbrengen, omdat het te gevaarlijk was om naar huis te gaan. De brandweer meldde dinsdagochtend dat het nog onduidelijk was of de school dinsdag weer open zou gaan of dat de gestrande leerlingen eerst naar huis terug zouden keren.

Vluchten afgelast

Tientallen vluchten op de drukke luchthaven van Frankfurt werden maandag afgelast door de sneeuwval. Circa 40 kilometer westelijker, in en rond de gemeente Kiedrich, moesten brandweer en politie in actie komen om circa dertig ingesneeuwde auto's te ontzetten. Niet ver daarvandaan raakten circa honderd mensen in hun auto's of bussen volledig ingesneeuwd in het dal van de Wallufbach (Wallufbeek), onder wie ook schoolkinderen in een schoolbus.

Het blijft nog zeker tot dinsdagochtend sneeuwen in de streek.

Meer uit Buitenland

Franse premier belooft wet die boze boeren zekerheid moet bieden

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Franse minister-president Gabriel Attal komt met nieuwe wetgeving die boeren meer financiële zekerheid moet bieden. Hij hoopt daarmee de spanningen weg te nemen in aanloop naar een ultimatum van boze boeren.

9 minuten geleden
Beginnende artsen in Zuid-Korea nemen massaal ontslag

SEOUL (ANP/AFP) - Uit protest tegen aangekondigde hervormingen in medische opleidingen heeft in een paar dagen tijd in Zuid-Korea ruim 70 procent van de beginnende artsen ontslag genomen. De ziekenhuizen zitten opeens zonder voldoende artsen. Circa 8800 jonge artsen nemen ontslag en bijna 8000 van hen zijn ook meteen niet meer op hun werk verschenen, aldus Zuid-Koreaanse media.

20 minuten geleden
Iran beschuldigt Israël van saboteren gaspijpleidingen

DUBAI/TEHERAN (ANP/RTR) - Israël is volgens de Iraanse olieminister Javad Owji verantwoordelijk voor aanslagen op een cruciale gaspijpleiding in het land afgelopen week. Twee explosies werden op 14 februari gemeld bij de pijpleiding die van het noorden naar het zuiden van Iran loopt. De autoriteiten spraken van "terroristische daden van sabotage", maar noemden geen verdachten.

1 uur geleden
Rode Kruis: helft mensen in en rond Oekraïne in geldnood

DEN HAAG (ANP) - Twee jaar nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak, blijft vooral financiële steun voor de mensen daar nodig. Dat stelt het Rode Kruis, dat ziet dat steeds meer mensen met schulden kampen. De hulporganisatie schatte in 2022 dat 840 miljoen euro nodig is om noodhulp te geven tot eind volgend jaar. Van dat bedrag is 62 procent gedekt, maar er zijn nog honderden miljoenen euro's nodig om ook de komende jaren te kunnen helpen.

3 uur geleden
Palestijnen: tientallen nieuwe doden in Gaza door aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP) - Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat dinsdag tientallen Palestijnen zijn omgekomen door Israëlische aanvallen in Gaza.

6 uur geleden
AZG: Israël doodt twee familieleden van personeel in zuiden Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Artsen Zonder Grenzen (AZG) meldt dat het Israëlische leger een schuilplaats heeft gebombardeerd waar AZG-personeel verblijft in Al Mawasi, vlak bij Khan Younis, in het zuiden van Gaza. Daarbij zijn volgens de medisch-humanitaire groep ten minste twee familieleden van het personeel omgekomen.

8 uur geleden
Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

KYIV (ANP) - Russische droneaanvallen hebben dinsdag vijf familieleden gedood in het noorden van Oekraïne en twee mensen in een auto in de noordoostelijke regio, aldus de lokale autoriteiten.

9 uur geleden