Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse cruisemaatschappij AIDA stelt hervatting tochten uit

Duitse cruisemaatschappij AIDA stelt hervatting tochten uit

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises stelt de hervatting van rondvaarttochten over de Oostzee uit. Voor hervatting van de cruises heeft het bedrijf toestemming nodig van de Italiaanse autoriteiten omdat daar het moederbedrijf Costa Cruises is gevestigd. Er is nog geen groen licht uit Italië gekomen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat deze week weer cruises zouden gaan beginnen op de Oostzee, zonder bezoeken aan havens. AIDA heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus rond hygiëne en kleinere passagiersaantallen aan boord. De cruises werden in maart noodgedwongen stilgelegd vanwege de virusuitbraak. AIDA hoopt dat cruises die staan gepland voor later deze maand wel door kunnen gaan.

AIDA vloog vorige maand 750 bemanningsleden uit Azië in voor de cruiseschepen. Bij aankomst bleken er elf besmet te zijn. Zij zijn nu in quarantaine.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Douwe Egberts-moeder opent voor het eerst de boeken

AMSTERDAM (ANP) - Koffie- en theebedrijf JDE Peet's opent dinsdag voor het eerst de boeken sinds de beursgang eind mei. Het bedrijf zal vermoedelijk niet heel veel last hebben ondervonden van de coronacrisis. Het moederbedrijf van koffiemerk Douwe Egberts gaf eerder al aan wel een verschuiving te verwachten van de omzet binnen het bedrijf doordat er minder aan bedrijven en aan de horeca wordt geleverd, maar meer aan supermarkten waar thuiswerkers nu hun koffie kopen.

13 minuten geleden
Specsavers incasseert 'een beste klap' door uitbraak coronavirus

MAARSSEN (ANP) - De Nederlandse winkels van Specsavers hebben "een beste klap" gekregen door de uitbraak van het coronavirus. Begin maart liep de omzet van de oog- en hoorzorgketen met 80 procent terug, ook al hielden alle winkels hun deuren open. Dat zegt directeur Remko Berkel van Specsavers Nederland.

4 uur geleden
Onlineomzet detailhandel breekt record door corona

DEN HAAG (ANP) - De onlineverkopen in de detailhandel kenden in het tweede kwartaal een nog niet eerder vertoonde groei. De onlineomzet was in het tweede kwartaal bijna 55 procent hoger dan een jaar eerder, de hoogste groei ooit gemeten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd online veel geshopt omdat mensen door de coronamaatregelen thuisbleven en winkels hun deuren sloten.

4 uur geleden
Opnieuw veel aandacht voor techbedrijven op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten gesloten. Net als eind vorige week stonden techbedrijven wederom in de belangstelling. Mede door beter dan verwachte cijfers over de industrie lukte het beleggers daarnaast om hun zorgen over het oplopende aantal virusbesmettingen in de wereld wat aan de kant te schuiven.

5 uur geleden
Belangrijke stap in proces voor toelating Boeing 737 MAX

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een lange lijst met eisen vrijgegeven waar de Boeing 737 MAX aan moet voldoen om weer de lucht in te mogen. Het gaat om een belangrijke stap richting het verlenen van toestemming om het probleemtoestel weer te laten vliegen.

7 uur geleden
Transavia krijgt 42 aanmeldingen voor vrijwillige vertrekregeling

SCHIPHOL (ANP) - Transavia heeft 42 aanmeldingen binnengekregen van werknemers die vrijwillig willen vertrekken bij de luchtvaartmaatschappij. Binnenkort worden die aanvragen beoordeeld, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving door NU.nl. De afgelopen tijd werd al duidelijk dat de luchtvaartsector zwaar getroffen is door de coronacrisis en dat Transavia en moederbedrijf KLM moeten reorganiseren.

8 uur geleden
Trump eist snelle verkoop TikTok, anders verbiedt hij app in VS

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok moeten over anderhalve maand zijn verkocht, anders wordt de populaire app in de Verenigde Staten in de ban gedaan. Dat heeft president Donald Trump gezegd. Hij wil ook dat er bij de overname een substantieel bedrag aan de Amerikaanse overheid overgemaakt wordt.

8 uur geleden