Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse CDU kiest waarschijnlijk in december pas nieuwe leider

Duitse CDU kiest waarschijnlijk in december pas nieuwe leider

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse partij CDU kiest waarschijnlijk niet voor december een opvolger voor partijleider Annegret Kramp-Karrenbauer en daarmee mogelijk ook voor bondskanselier Angela Merkel. Dat zou gebeuren tijdens een speciale partijvergadering eind april maar die schuift steeds verder op door de coronacrisis.

In december staat een reguliere partijbijeenkomst op het programma. Kramp-Karrenbauer houdt er nu rekening mee dat de verkiezing in die vergadering zal plaatsvinden. Als de speciale bijeenkomst over de zomer wordt getild, kan net zo goed worden gewacht tot het reguliere overleg, is haar redenering.

Kramp-Karrenbauer werd eind 2018 tot partijleider gekozen. Ze kondigde in februari onverwachts haar vertrek aan naar aanleiding van een affaire rond de verkiezing van een minister-president in de deelstaat Thüringen.

Als belangrijkste kandidaten om haar op te volgen gelden premier Armin Laschet van deelstaat Noordrijn-Westfalen, oud-minister van Milieu Norbert Röttgen en Friedrich Merz, de voormalige fractievoorzitter in de Bondsdag.

Meer uit Buitenland

Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten na grensoversteek

SEOUL (ANP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten gelost nadat Noord-Koreaanse soldaten donderdag de grens waren overgestoken. Het incident vond plaats bij de gedemilitariseerde zone (DMZ), de grens tussen de twee landen. Na de waarschuwingsschoten keerden de Noord-Koreaanse soldaten weer terug, aldus de Zuid-Koreaanse legerleiding.

43 minuten geleden
Opnieuw demonstraties in Israël tegen regering Netanyahu

JERUZALEM (ANP/DPA) - Duizenden Israëliërs hebben donderdag gedemonstreerd tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu. Ze beschuldigen Netanyahu ervan een deal te belemmeren waardoor de Israëlische gijzelaars vrijgelaten worden die door Hamas gevangen worden gehouden.

3 uur geleden
Mogelijke wapenleveringen van en naar Korea's na bezoek Poetin

PYONGYANG (ANP/RTR) - Het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Noord-Korea heeft geleid tot speculaties over de rol van beide Korea's in de oorlog in Oekraïne. Poetin sloot donderdag niet uit dat Rusland wapens naar Noord-Korea zal sturen. Tegelijkertijd waarschuwt hij Zuid-Korea dat het een "grote fout" maakt als het besluit wapens te leveren aan Oekraïne.

10 uur geleden
Acteur Donald Sutherland (88) overleden

MIAMI (ANP) - De Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Zijn zoon, acteur Kiefer Sutherland, meldt dat donderdag op X. Sutherland was bekend van rollen in films als Klute, M*A*S*H, Ordinary People en de filmreeks The Hunger Games. Sutherland is 88 jaar geworden.

11 uur geleden
Poetin ziet NAVO ook in Azië als bedreiging

HANOI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin beschouwt de NAVO ook in Azië als een "veiligheidsdreiging" voor zijn land. Poetin is op bezoek in Vietnam en beschuldigt de westerse alliantie ervan daar op te rukken.

11 uur geleden
VS geven Oekraïne voorrang bij levering luchtafweer

WASHINGTON (ANP/RTR) - Voorlopig leveren de Verenigde Staten Patriot-systemen en andere soorten luchtafweer alleen aan Oekraïne. Het Witte Huis zegt dat dit land voorrang krijgt door de oorlog met Rusland. Andere landen krijgen de Patriots die hen beloofd zijn nog wel, maar zullen even geduld moeten hebben.

12 uur geleden
Hongarije belooft een loyale voorzittersrol van de EU

BRUSSEL (ANP) - Als Hongarije per 1 juli het EU-voorzitterschap overneemt van België, hoeft niemand zich zorgen te maken dat het land partijdig of vooringenomen zal zijn in EU-dossiers. Dat heeft de Hongaarse ambassadeur bij de Europese Unie Bálint Ódor gezegd bij de presentatie van de Hongaarse EU-prioriteiten.

12 uur geleden