Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse boete van ruim 1 miljoen euro voor eigenaar broker DeGiro

Duitse boete van ruim 1 miljoen euro voor eigenaar broker DeGiro

FRANKFURT (ANP) - Onlinebroker FlatexDEGIRO heeft een boete van 1,05 miljoen euro gekregen van de Duitse financiële toezichthouder Bafin. Die stelde vast dat het Duitse bedrijf, dat enkele jaren geleden het Nederlandse DeGiro overnam, tekortschoot met zijn maatregelen voor het tegengaan van witwassen. Ook waren interne controles en meldingen aan toezichthouders niet in orde.

In december werd al bekend dat de Duitse waakhond tekortkomingen had geconstateerd bij het fusiebedrijf, dat naar eigen zeggen een van de grootste brokers voor particuliere beleggers in Europa is. Brokers voeren voor beleggers vaak de daadwerkelijke handel in aandelen of andere effecten uit.

Destijds maakte FlatexDEGIRO niet bekend welke overtredingen Bafin precies had ontdekt. Wel meldde het bedrijf het bestuur te hebben uitgebreid, wat beter recht zou doen aan de complexe aard van de diensten die FlatexDEGIRO verleent.

Maatregelen

De uit het bankwezen afkomstige Matthias Heinrich trad bijvoorbeeld aan als eindverantwoordelijke voor wettelijke naleving. Ook zijn er nu onder andere twee topmannen. Daarnaast heeft het bedrijf zijn belangrijkste kapitaalbuffer verhoogd met 50 miljoen euro uit eigen middelen, omdat die buffer volgens Bafin onvoldoende was.

Het is niet de eerste keer dat FlatexDEGIRO een berisping krijgt om nalatigheden. De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten legde het bedrijf in 2021 een boete van 2 miljoen euro op. Dochterbedrijf DeGiro had ongebruikelijke transacties vaak te laat en verkeerd gemeld, namelijk met de verkeerde transactiedatum. Financiële dienstverleners zijn verplicht ongewone transacties te melden omdat die mogelijk wijzen op witwassen of het financieren van terrorisme.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

7 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

8 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

8 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

8 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

8 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

8 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

9 uur geleden