Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse automakers herstarten productie na versoepeling lockdowns

Duitse automakers herstarten productie na versoepeling lockdowns

FRANKFURT (ANP/RTR) - Duitse autobouwers zoals Volkswagen en Mercedes-Benz pakken volgende week de productie weer op, in lijn met de versoepeling van de lockdown in Duitsland en andere Europese landen. Duitsland zal vanaf volgende week sommige winkels weer openen, beloofde bondskanselier Angela Merkel. Ook mogen kinderen bij de oosterburen vanaf begin mei weer naar school.

Volkswagen gaat vanaf 20 april weer zijn fabrieken in het Duitse Zwickau en het Slowaakse Bratislava openen. Een week later volgen fabrieken in Rusland, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. In mei doen productievestigingen in Zuid-Afrika, Argentinië, Brazilië en Mexico hun deuren weer open. De autofabrikant neemt tot honderd extra maatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Zo zullen de diensten van fabrieksmedewerkers zo ingepland worden dat ze niet tegelijkertijd arriveren, naar huis gaan of lunchen.

Mercedes-Benz' moederbedrijf Daimler wil zijn fabrieken in Hamburg, Berlijn en Untertürkheim volgende week weer openen. De locaties in Sindelfingen en Bremen maken zich ook op voor het herstarten van werkzaamheden.

De productie van auto's in Duitsland was nooit door de regering stilgelegd, zoals in Spanje of Italië. De autoproducenten besloten zelf om hun fabrieken te sluiten vanwege de weggevallen vraag. De bewegingsvrijheid van veel potentiële klanten was sterk ingeperkt en de autodealers gingen op slot.

Meer uit Financieel

Oekraïne verscheept 'recordhoeveelheid' vracht via Zwarte Zee

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in februari een recordhoeveelheid vracht geëxporteerd via een corridor in de Zwarte Zee. Het land vervoerde 8 miljoen ton vracht, waarvan 5,2 miljoen ton landbouwproducten, zei vicepremier Oleksandr Koebrakov. Het land is een belangrijke graanexporteur.

34 minuten geleden
Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

51 minuten geleden
Inflatie eurozone neemt af tot 2,6 procent in februari

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in februari afgenomen tot 2,6 procent op jaarbasis, van 2,8 procent in januari. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De prijzen voor voeding, alcohol en tabak stegen vorige maand opnieuw, maar minder hard dan in januari. De energieprijzen daalden daarentegen in februari minder sterk dan in de voorgaande maand.

1 uur geleden
Fietsenfabrikant Accell ruziet met bonden over reorganisatieplan

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

1 uur geleden
Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan. Volgens de topman van Tesla schenden zij contractueel vastgelegde afspraken uit de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van de ontwikkelaar achter AI-programma's als ChatGPT, staat in rechtbankdocumenten.

1 uur geleden
Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

1 uur geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

1 uur geleden