Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse automakers herstarten productie na versoepeling lockdowns

Duitse automakers herstarten productie na versoepeling lockdowns

FRANKFURT (ANP/RTR) - Duitse autobouwers zoals Volkswagen en Mercedes-Benz pakken volgende week de productie weer op, in lijn met de versoepeling van de lockdown in Duitsland en andere Europese landen. Duitsland zal vanaf volgende week sommige winkels weer openen, beloofde bondskanselier Angela Merkel. Ook mogen kinderen bij de oosterburen vanaf begin mei weer naar school.

Volkswagen gaat vanaf 20 april weer zijn fabrieken in het Duitse Zwickau en het Slowaakse Bratislava openen. Een week later volgen fabrieken in Rusland, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. In mei doen productievestigingen in Zuid-Afrika, Argentinië, Brazilië en Mexico hun deuren weer open. De autofabrikant neemt tot honderd extra maatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Zo zullen de diensten van fabrieksmedewerkers zo ingepland worden dat ze niet tegelijkertijd arriveren, naar huis gaan of lunchen.

Mercedes-Benz' moederbedrijf Daimler wil zijn fabrieken in Hamburg, Berlijn en Untertürkheim volgende week weer openen. De locaties in Sindelfingen en Bremen maken zich ook op voor het herstarten van werkzaamheden.

De productie van auto's in Duitsland was nooit door de regering stilgelegd, zoals in Spanje of Italië. De autoproducenten besloten zelf om hun fabrieken te sluiten vanwege de weggevallen vraag. De bewegingsvrijheid van veel potentiële klanten was sterk ingeperkt en de autodealers gingen op slot.

Meer uit Financieel

Federal Reserve komt vermoedelijk met kleine renteverhoging

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting later op woensdag de rente opnieuw verhogen in de strijd tegen de inflatie. Dat zou de negende renteverhoging op rij zijn. Wel wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente wat minder agressief zal opvoeren dan eerder werd voorzien. Dat komt door de recente onrust in de bankensector. Die werd veroorzaakt door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

1 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

5 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

6 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

7 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

7 uur geleden