Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse aanklager onderzoekt 42 misbruikmeldingen Katholieke Kerk

Duitse aanklager onderzoekt 42 misbruikmeldingen Katholieke Kerk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De openbaar aanklager in München gaat onderzoek doen naar 42 gevallen van vermeend misbruik binnen de Duitse Rooms-Katholieke Kerk. Het strafrechtelijke onderzoek volgt op een rapport van een Duits advocatenkantoor over het wijdverspreide misbruik binnen het aartsbisdom München en Freising.

Het advocatenkantoor heeft volgens een woordvoerder van de aanklager in augustus vorig jaar 41 zaken aangeleverd en nog een in november vorig jaar. "Het gaat uitsluitend over zaken van kerkmedewerkers die nog in leven zijn."

Als op basis van deze onderzoeken blijkt dat kerkleiders mogelijk ook strafbaar hebben gehandeld, dan gaat de aanklager dat ook onderzoeken, zegt een woordvoerder. Dan worden ook meer gegevens opgevraagd van het advocatenkantoor dat het onderzoek leidde.

Donderdag werd bekend dat er honderden gevallen van kindermisbruik waren tussen 1945 en 2019 in het aartsbisdom München en Freising. Meerdere toenmalige kerkleiders in Duitsland, onder wie paus emeritus Benedictus, worden ervan beschuldigd lagere medewerkers de hand boven het hoofd te hebben gehouden. De paus emeritus was van 1977 tot 1982 aartsbisschop van het bisdom.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 4 maanden geleden
popi jopi--verkoop je gouden heilige stoel maar. neem een krukje.
Braspenning 4 maanden geleden
Weer eens een bewijs dat die pedo Jopi niet te vertrouwen zijn het zin gewoon viezerikken

Meer uit Buitenland

Minister Lavrov: focus van Rusland op relatie met China

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou is bereid om eventuele pogingen van het Westen om de banden met Rusland te herstellen te overwegen, maar de focus van Rusland ligt momenteel op het verder ontwikkelen van de relatie met China, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov maandag. Volgens de buitenlandminister wil Rusland de banden met het Westen alleen herstellen als daar noodzaak toe is.

2 uur geleden
Franse minister weigert af te treden na verkrachtingsaanklachten

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De nieuwe Franse minister voor onder anderen gehandicapten weigert af te treden nadat twee vrouwen hem hadden beschuldigd van verkrachting. Damien Abad ontkent de aantijgingen die in het weekend aan het licht waren gekomen. "Moet een onschuldige man aftreden? Ik denk van niet."

6 uur geleden
Twintig landen gaan extra wapens aan Oekraïne leveren

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ongeveer twintig landen gaan extra wapens leveren aan het door Rusland aangevallen Oekraïne. Denemarken voorziet het Oekraïense leger van krachtige antischeepsraketten van het type Harpoon om de kust aan de Zwarte Zee te beschermen, meldt de Amerikaanse defensieminister Lloyd Austin na een bijeenkomst met bondgenoten waaronder Nederland.

6 uur geleden
Aantal Engelse gevallen van apenpokken ruim verdubbeld

LONDEN (ANP) - Het aantal gevallen van apenpokken in Engeland is ruim verdubbeld. Het steeg met 36 tot 56 bevestigde gevallen sinds 7 mei, melden de Britse gezondheidsautoriteiten.

8 uur geleden
Brits ex-parlementslid krijgt celstraf wegens aanranding in 2008

LONDEN (ANP) - Een voormalig Conservatief Brits parlementslid heeft anderhalf jaar cel gekregen wegens aanranding van een destijds 15-jarige jongen in 2008. Hij werd in april schuldig bevonden, berichtte SkyNews. De voormalige parlementariër Imran Ahmad Khan die islamiet en homoseksueel is, zou de jongen in een huis in Staffordshire gin-tonics hebben gegeven en aangerand. De jongen vluchtte het huis uit en maakte melding van het incident, maar diende geen officiële klacht in. Daarmee was de zaak voor de plaatselijke politie afgedaan.

9 uur geleden
WHO denkt niet dat apenpokkenvirus is gemuteerd

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft geen reden om aan te nemen dat het apenpokkenvirus zich heeft gemuteerd. Rosamund Lewis van de pokkenafdeling van de WHO, zei maandag tijdens een informatiebijeenkomst in Genève dat mutaties bij dit virus sowieso weinig voorkomen. Volgens de WHO is de situatie beheersbaar.

9 uur geleden
Aantal werkende Oekraïense vluchtelingen ruim verdubbeld tot 9615

DEN HAAG (ANP) - Het aantal in Nederland werkende Oekraïense vluchtelingen is de afgelopen drie weken meer dan verdubbeld tot 9615. Dat was de stand van afgelopen vrijdag, aldus uitkeringsinstantie UWV. Een woordvoerder van het UWV verwacht dat inmiddels de grens van 10.000 is gepasseerd.

10 uur geleden