Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duits vliegverkeer ontregeld door stakingen op luchthavens

Duits vliegverkeer ontregeld door stakingen op luchthavens

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Het vliegverkeer in Duitsland wordt maandag ontregeld door stakingen van beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen. Door die acties zijn veel vluchten geschrapt en worden tienduizenden reizigers getroffen.

Ook Schiphol wordt geraakt door de Duitse stakingen. Volgens de website van Schiphol zijn vluchten vanuit Bremen, Hamburg en Berlijn naar de Nederlandse luchthaven geannuleerd. Ook bepaalde vluchten naar Duitsland zijn geschrapt.

De stakingen werden uitgeroepen door vakbond Verdi. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Te weinig loon

De acties begonnen zondagavond en maandagochtend vroeg. De luchthavens van Berlijn, Bremen en Hamburg hebben besloten alle vertrekkende vluchten te schrappen voor maandag. Ook veel inkomende vluchten worden waarschijnlijk geraakt. Op Hannover zouden alle vluchten komen te vervallen.

Vakbonden en luchthavenbedrijven in Duitsland liggen al langer met elkaar in de clinch over de lonen die onvoldoende zijn om de hoge inflatie te compenseren. Vrijdag was er nog een staking van bagagecontroleurs op het vliegveld van München. Eerder dit jaar waren er ook al acties op Duitse luchthavens, waaronder ook in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Stuttgart.

Meer uit Buitenland

Sunday Times: nog een onderzoek in gokaffaire Conservatieve Partij

LONDON (ANP) - De Britse goktoezichthouder doet volgens The Sunday Times onderzoek naar nog een medewerker van de Britse Conservatieve Partij. Chief data officer Nick Mason zou geld hebben ingezet op de datum van de verkiezingen. Eerder deed campagnechef van de partij Tony Lee al een stap terug vanwege soortgelijke beschuldigingen.

1 uur geleden
Weer massale Israëlische betoging tegen Netanyahu

TEL AVIV (ANP/DPA) - Tienduizenden hebben in de Israëlische stad Tel Aviv en andere plaatsen betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu en voor de vrijlating van de gijzelaars die de Palestijnse beweging Hamas vasthoudt. Veel demonstranten riepen dat ze de gijzelaars "levend, levend...en niet in lijkenzakken" terug wilden zien. Ze riepen ook om nieuwe verkiezingen.

4 uur geleden
Macron en Jordaanse koning bijeen voor onmiddellijk bestand Gaza

PARIJS (ANP/AFP) - De Jordaanse koning Abdullah II en zijn vrouw lunchen maandag in Parijs met president Emmanuel Macron en diens echtgenote Brigitte. Het gespreksonderwerp is "de extreme urgentie van een staakt-het-vuren in Gaza". Volgens een verklaring van het Elysée-paleis is er geen tijd meer te verliezen om een bestand te bereiken en op grote schaal humanitaire hulp te leveren aan de Palestijnen.

5 uur geleden
Buitenlandchef EU wil onderzoek beschieting Rode Kruis bij Gaza

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Europese hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken Josep Borrell wil een onafhankelijk onderzoek naar de beschietingen bij het hoofdkwartier van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in het zuiden van de Gazastrook.

8 uur geleden
Nieuw-Caledonische leider moet in Frankrijk proces afwachten

NOUMÉA (ANP/AFP) - De Nieuw-Caledonische onafhankelijkheidsleider Christian Tein moet in een Franse gevangenis zijn proces afwachten. Dat zei zijn advocaat Pierre Ortent. Tein wordt samen met de woordvoerster van zijn onafhankelijkheidsbeweging CCAT, Brenda Wanabo, naar Frankrijk overgebracht.

8 uur geleden
Ten minste twee doden bij Russische aanval op Charkiv

CHARKIV (ANP/RTR) - Bij een Russische aanval met bommen op de Oekraïense stad Charkiv in de noordoostelijke grensregio met Rusland, zijn zaterdag minstens drie mensen gedood en een dertigtal mensen gewond geraakt, meldden lokale autoriteiten.

11 uur geleden
Toeristen mogen Italiaanse eiland Capri niet op om watertekort

CAPRI (ANP/DPA) - Toeristen mogen sinds zaterdagochtend niet meer naar het Italiaanse eiland Capri, omdat de watervoorziening is afgesneden. Er is een breuk in de waterleiding tussen het Italiaanse vasteland en het eiland.

12 uur geleden