Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duits profvoetbal ligt stil tot minstens 30 april

Duits profvoetbal ligt stil tot minstens 30 april

FRANKFURT (ANP/DPA) - In de twee hoogste voetbalcompetities van Duitsland vinden tot 30 april vanwege het coronavirus geen wedstrijden plaats. Dat voorstel van een week geleden hebben de 36 profclubs in het Duitse voetbal na een virtuele ledenvergadering van de Duitse voetballiga (DFL) bekrachtigd.

De laatste wedstrijd in het Duitse voetbal werd op 11 maart gespeeld. Alle wedstrijden daarna zijn vanwege het coronavirus afgelast. Oorspronkelijk zou het seizoen in de eerste en tweede Bundesliga op 16 mei aflopen.

Het is nog volstrekt onduidelijk of de competitie in mei kan worden hervat. In Duitsland zijn meerdere maatregelen van kracht voor het openbare leven die ook na 30 april nog kunnen gelden. Het plan voor de hervatting van het profvoetbal moet ook goedgekeurd worden door de politiek en de gezondheidsinstanties.

Zonder publiek

De DFL houdt er rekening mee dat de wedstrijden die nog gespeeld kunnen worden zonder publiek plaatshebben. "Zeker tot aan het einde van dit seizoen is het onrealistisch ervan uit te gaan dat we nog in volle stadions zullen spelen", zei DFL-directeur Christian Seifert na de vergadering. De clubs maken hier speciale draaiboeken voor.

Seifert zei er zelfs rekening mee te houden dat niet alleen de resterende wedstrijden van dit seizoen, maar wellicht ook de wedstrijden aan het begin van komend seizoen in lege stadions moeten worden gespeeld. "Misschien wel tot aan het einde van het jaar", vulde hij aan. "Daarover zijn uiteenlopende meningen van de experts."

De clubs spraken ook met elkaar af dat de elftaltrainingen tot 5 april stilliggen. Ook werd een pakket van maatregelen aangenomen, dat het de clubs bij de licentie-aanvragen makkelijker maakt. Voor veel clubs is het afmaken van de competitie financieel gezien van levensbelang. Het niet afmaken van het seizoen zou tot een gezamenlijk verlies van 750 miljoen euro kunnen leiden.

Meer uit Voetbal

Ten Hag haalt spits Zirkzee naar Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Spits Joshua Zirkzee vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Nederlandse international heeft bij de club van trainer Erik ten Hag een contract getekend tot de zomer van 2029. Dat meldt United via officiële kanalen.

42 minuten geleden
Malacia weer terug op het trainingsveld van Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Tyrell Malacia is terug op het trainingsveld van Manchester United. De 24-jarige linksback is hersteld van een langdurige knieblessure die hem het gehele afgelopen seizoen aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden
Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB om Vitesse te helpen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft in een brief aan de KNVB een oproep gedaan om voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. "Vitesse heeft een nieuwe kans nodig om de wederopbouw mogelijk te maken. Geef ons die kans", schrijft de burgemeester.

3 uur geleden
Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

5 uur geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

9 uur geleden
Coach De la Fuente wil geschiedenis schrijven met Spanje op EK

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje wil zondag met zijn selectie "geschiedenis schrijven" tegen Engeland in de finale van het EK voetbal in Duistland. "Dit is een briljante generatie. Veel spelers waren succesvol in de jeugdelftallen en dat belooft meestal veel goeds", verklaarde de 63-jarige coach een dag voor de eindstrijd in Berlijn.

19 uur geleden
Bondscoach Southgate wil Engelse dromen laten uitkomen in finale

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland hoopt zondag in de finale van het EK voetbal de dromen van zijn ploeg te laten uitkomen. "Ik geloof niet in sprookjes, maar ik geloof wel in dromen", zei de 53-jarige coach een dag voor de eindstrijd tegen Spanje.

20 uur geleden