Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duits chipbedrijf Infineon denkt dat tekorten nog even blijven

Duits chipbedrijf Infineon denkt dat tekorten nog even blijven

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse chipbedrijf Infineon denkt dat de chiptekorten nog wel even aanhouden. "Tot ver dit jaar", verwoordde topman Reinhard Ploss van de voormalige chiptak van Siemens de verwachtingen. Voor Infineon, dat onder meer sterk is met chips voor de autosector, betekent dat goed nieuws. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar deed het bedrijf het beter dan verwacht en voor het lopende kwartaal schroefde het bedrijf de winstverwachtingen op.

"De vraag naar halfgeleiders is veel groter dan het aanbod", aldus Ploss. Daardoor draaien de fabrieken van Infineon vrijwel op maximale capaciteit. Die capaciteit probeert het bedrijf uit München "stap voor stap" uit te breiden. Daarmee moeten meer chips beschikbaar komen voor de klanten van Infineon. In de autosector zag Infineon de omzet al toenemen, wat lijkt te duiden op meer beschikbare chips dan eerder vorig jaar.

In de laatste drie maanden van 2021, het eerste kwartaal van Infineons boekjaar, maakte het bedrijf een winst van 717 miljoen euro op een omzet van een kleine 3,2 miljard euro. De winstmarge kwam daarbij uit op 22,7 procent. In het lopende kwartaal denkt Infineon nu aan een winstmarge van 22 procent, waar het bedrijf eerder nog uitging van 20 procent.

Meer uit Financieel

Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

55 minuten geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN (ANP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

1 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

3 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

5 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

7 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

23 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 dag geleden