Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duits chipbedrijf Infineon denkt dat tekorten nog even blijven

Duits chipbedrijf Infineon denkt dat tekorten nog even blijven

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse chipbedrijf Infineon denkt dat de chiptekorten nog wel even aanhouden. "Tot ver dit jaar", verwoordde topman Reinhard Ploss van de voormalige chiptak van Siemens de verwachtingen. Voor Infineon, dat onder meer sterk is met chips voor de autosector, betekent dat goed nieuws. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar deed het bedrijf het beter dan verwacht en voor het lopende kwartaal schroefde het bedrijf de winstverwachtingen op.

"De vraag naar halfgeleiders is veel groter dan het aanbod", aldus Ploss. Daardoor draaien de fabrieken van Infineon vrijwel op maximale capaciteit. Die capaciteit probeert het bedrijf uit München "stap voor stap" uit te breiden. Daarmee moeten meer chips beschikbaar komen voor de klanten van Infineon. In de autosector zag Infineon de omzet al toenemen, wat lijkt te duiden op meer beschikbare chips dan eerder vorig jaar.

In de laatste drie maanden van 2021, het eerste kwartaal van Infineons boekjaar, maakte het bedrijf een winst van 717 miljoen euro op een omzet van een kleine 3,2 miljard euro. De winstmarge kwam daarbij uit op 22,7 procent. In het lopende kwartaal denkt Infineon nu aan een winstmarge van 22 procent, waar het bedrijf eerder nog uitging van 20 procent.

Meer uit Financieel

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

5 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

6 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

6 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

8 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

9 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

10 uur geleden
Rabobank: gesprek met Remkes was 'superconstructief'

UTRECHT (ANP) - De Rabobank heeft "een superconstructief gesprek" gevoerd met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, zegt een woordvoerster van de bank na afloop van de bijeenkomst. "Over en weer is er goed gepraat over het verdienmodel van de boer. Er is ook wel gesproken over het perspectief van de boer, omdat veel klanten van ons nu in onzekerheid zitten", aldus de zegsvrouw.

10 uur geleden