Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duidelijkheid over hervatten reguliere zorg na coronacrisis

Duidelijkheid over hervatten reguliere zorg na coronacrisis

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care (ic) ligt, daalt steeds verder. Dat betekent dat ziekenhuizen langzaamaan kunnen nadenken over andere taken, zoals het uitvoeren van uitgestelde operaties en het behandelen van mensen die de afgelopen weken wegbleven uit ziekenhuizen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakt woensdag bekend hoe de hervatting van de reguliere zorg eruit gaat zien.

Eind februari werd het nieuwe coronavirus voor het eerst vastgesteld in Nederland. Daarna steeg het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen snel. Ook het aantal patiënten dat op een intensivecareafdeling belandde, nam fors toe. Daarom werden alle ic's uitgebreid. Sinds een tijdje heeft Nederland 2400 intensivecarebedden beschikbaar, waarvan 1900 voor coronapatiënten.

Een week geleden, op dinsdag 7 april, lagen er 1424 Nederlandse coronapatiënten op de intensive care. Dat was de piek tot nu toe. Daarna bleef het aantal ic-patiënten even schommelen rond de 1400. Rond Pasen begon de daling. Op dinsdag telde Nederland 1303 coronapatiënten op de ic, 35 minder dan op maandag en 88 minder dan op zaterdag. Het LCPS verwacht dat de daling doorzet, waardoor ziekenhuizen ruimte krijgen voor de omschakeling.

Meer uit Binnenland

Rechtbank behandelt zaak fatale aanrijding Wereldhavendagen

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

9 minuten geleden
Hof doet uitspraak over publicatieverbod AD

AMSTERDAM (ANP) - Het hof in Amsterdam doet donderdagmiddag uitspraak in het hoger beroep dat draait om het verbod op een publicatie van het AD. De rechtbank verbood de publicatie, die is gebaseerd op geluidsopnames die zijn gemaakt door wijlen Peter R. de Vries, na een kort geding.

9 minuten geleden
Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

5 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

6 uur geleden
Raad van toezicht WNL steunt hoofdredacteur na kritiek

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van WNL noemt het "spijtig" dat oud-medewerkers "slechte herinneringen hebben aan hun tijd bij WNL." Desondanks prijst de raad "zich gelukkig" met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat is te lezen in een reactie op een artikel van het AD, waarin verscheidene (oud)-medewerkers over hun ervaringen met Huisjes vertellen.

6 uur geleden
TU-studenten willen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

DELFT (ANP) - De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

6 uur geleden