Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duel waterpolosters in World League afgelast

Duel waterpolosters in World League afgelast

SCHIPHOL (ANP) - De waterpolosters komen dinsdagavond niet in actie in de World League tegen Frankrijk in Limoges. Het team van bondscoach Arno Havenga kan de vliegreis naar de plaats van bestemming niet maken. De vlucht vanaf Schiphol was maandag vanwege de hard wind al geannuleerd en ook dinsdag bleef het toestel aan de grond.

De wereldbond FINA heeft aangekondigd naar een nieuwe datum te zoeken voor het duel. De eerstvolgende wedstrijd van Oranje in de World League is op 25 februari in en tegen Hongarije.

De waterpolosters trainen volgende week in Zeist met de Verenigde Staten, de regerend wereld- en olympisch kampioen. Woensdag 19 februari staat er om 20.00 uur een officiële interland tussen beide teams op het programma in zwembad Amerena in Amersfoort.

De waterpolosters spelen van 8 tot 15 maart in Italië een olympisch kwalificatietoernooi, waar ze om de laatste twee tickets voor Olympische Spelen in Tokio strijden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Formule 1 hoopt op een start in juli in Europa

LONDEN (ANP) - De Formule 1 werkt aan een start van het seizoen deze zomer in Europa, heeft Ross Brawn, de sportief directeur van de F1 bij Sky Sports gezegd. Hierbij gaat hij voorlopig uit van wedstrijden achter gesloten deuren. "Dat is niet geweldig, maar het nog altijd beter dan helemaal geen races."

7 minuten geleden
Twee Russische sporters gestraft om schending antidopingregels

MOSKOU (ANP) - Twee Russische sporters zijn in eigen land gestraft wegens het overtreden van de antidopingregels. Verspringer Dmitri Bobkov is voor twee jaar geschorst na een positieve dopingtest. IJsdanseres Alexandra Stepanova moet al haar gewonnen medailles sinds november 2018 inleveren, omdat ze heeft samengewerkt met een trainer die was geschorst wegens doping. Het Russische antidopingbureau Rusada maakte de sancties bekend.

6 uur geleden
Mountainbikester Grobert 4 jaar geschorst wegens doping

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse mountainbikester Helen Grobert is voor vier jaar geschorst wegens doping. Bij de 27-jarige sportvrouw zijn op 15 november 2017 sporen van het verboden middel testosteron aangetroffen. De schorsing gaat met terugwerkende kracht op 24 maart 2018 in en eindigt op 23 maart 2022. Al haar resultaten vanaf de datum van haar positieve test worden geschrapt.

7 uur geleden
WK atletiek in Oregon verplaatst naar juli 2022

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen atletiek van Oregon zijn verplaatst naar de periode van 15 tot 24 juli 2022. Ze zouden eerst in augustus 2021 worden gehouden. Dat is niet meer mogelijk, nu de Olympische Spelen van Tokio door de uitbraak van het coronavirus een jaar zijn opgeschoven en in die periode plaatsvinden.

8 uur geleden
Wielrenner Martin: coronacrisis zit dopingcontroles in de weg

BERLIJN (ANP) - Het coronavirus heeft ook dopingcontroles in het wielrennen stilgelegd. Dat vermoedt Tony Martin, de Duitse tijdrijder van Jumbo-Visma.

9 uur geleden
Wielerunie: fietsen mag, maar dan wel alleen

ARNHEM (ANP) - Fietsen mag nog, zegt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) tegen alle recreanten. Maar slechts als je dat alleen en vooral heel voorzichtig doet. Want de ziekenhuizen liggen al zo vol met coronapatiënten.

9 uur geleden
Kolder nieuwe bondscoach schaatstalenten KNSB

UTRECHT (ANP) - Peter Kolder is door de schaatsbond KNSB aangesteld als de bondscoach van de junioren. De 44-jarige schaatstrainer zal de gezamenlijke trainingen van de grootste schaatstalenten coördineren. Bij de wereldbekers en kampioenschappen fungeert hij als bondscoach.

12 uur geleden